Indonesia Info

Indonesia Info

Visuminformatie

Vanaf heden hebben Nederlanders, Belgen en inwoners uit 40 andere landere die Indonesië voor een vakantie van maximaal 30 dagen bezoeken GEEN 'visa on arrival' meer nodig. Deze regeling is alleen van toepassing bij aankomst en vertrek vanaf de volgende internationale (lucht)havens:

  • Soekarno Hatta, Jakarta & Juada, Surabaya, Java
  • Ngurh Rai, Denpasar, Bali
  • Kualanamu,  Medan &  Hang Nadim, Batam, Sumatra

Je arriveert in Jakarta en verlaat het land binnen 30 dagen via Jakarta of een van de andere hierboven vermelde lokaties dan is een visum on arrival niet noodzakelijk.

Maar als je internationaal via Yogyakarta aankomt (bijv. vanuit Kuala Lumpur) dan dien je op het vliegveld in Yogyakarta een Visum on Arrival aan te schaffen. Of bijv. wanneer je aankomt in Ngurah Rai, Denpasar, Bali maar vanaf een niet bovenvermelde luchthaven vlieg je naar een volgende internationale bestemming (bijv. vanaf Yogyakarta of Makassar) dan is een visum on arrival nog steeds noodzakelijk.

Verder blijft een visum nodig voor de volgende bezoeken:

1. Familie bezoek,

2. bezoek voor zakelijke doeleinden,

3. bezoeken langer dan 30 dagen

In deze gevallen is een Visa on Arrival nog steeds noodzakelijk, deze is aan te vragen voor aankomst in Indonesië bij de Indonesische Ambassade in Den Haag, Tobias Asserlaan 8, 2517 KC Den Haag, 070-3108100. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 13 uur.

Immigrasi Kantor in Indonesië: Mocht het noodzakelijk zijn dat je hier moet zijn. Houdt er dan rekening mee dat nette kleding op prijs wordt gesteld. Korte broeken, rokken (alles boven de knie), armloze shirtjes of blote buiken worden niet gewaardeerd en dan wordt de ingang geweigerd. Houdt verder rekening met lange procestijden en  vrijdag is een belangrijke dag voor Moslims waarin veel tijd wordt gereserveerd voor bidden. Beter deze dag te vermijden OF vroeg in de ochtend te gaan.

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us