West-Java voor avonturiers (Ja10d)
West-Java voor avonturiers (Ja10d)
West-Java voor avonturiers (Ja10d)
West-Java voor avonturiers (Ja10d)
West-Java voor avonturiers (Ja10d)

West-Java voor avonturiers (Ja10d)

10 dagen

Een privé rondreis met privé transport voor reizigers die willen ervaren en die in contact willen komen met de lokale bevolking. We laten je overnachten in comfortabele hotels maar ook bij een Javaanse familie in een klein alledaags dorp. Je vindt ontspanning in mooi groen Sukabumi, je maakt een soft hike langs kleine dorpen en ervaart het alledaagse lokale leven. Maar je gaat ook kamperen op hoge hoogte bij een actieve vulkaan. Vanwaaruit je vervolgens door de uitgestrekte natuur van de Preanger wandelt naar het volgende hotel. Hier is er tijd om je spieren weer te laten ontspannen in de hotsprings nabij de theeplantage in Pangalengan.

  • IndividualIndividual
  • GroupGroup
  • WalkingWalking
  • CampCamp

Je bezoekt:

Via steden : Sukabumi, Garut, Badung, Jakarta

DAG 1 | Europa - Jakarta

Jullie reist vanuit Europa naar Indonesië aankomst bij de Internationale Luchthaven Soekarno Hatta in Jakarta.

DAG 2 | Aankomst Jakarta

Jullie komen aan in Jakarta. Na de paspoort controle en daarna naar de bagage band voor de koffers. Hierna volgt nog 1 laatste douane controle van alleen de koffers ( en u geeft hier het douaneformulier af dat je hebt ingevuld over in te voeren waren). En dan door de deuren naar buiten. Hier staat onze chauffeur gereed. Jullie kunt na de deuren zowel naar links als naar rechts lopen dus controleer beide zijden voor je denkt er is niemand. De chauffeur heeft een naambord in zijn handen; een bordje met jullie naam en ons logo erop. Na de ontmoeting gaan je naar de auto en rijdt naar jullie hotel. De rest van de dag vrij te besteden

DAG 3 | Jakarta - Sukabumi

Uiterlijk om 08.30 vertrek voor een stadswandeling met een lokale gids. De auto brengt jullie naar Sunda Kelapa haven waar de stadswandeling begint. Vanuit hier loop je via Pasar Ikan ( een van de armste wijken van Jakarta) en langs de historische gebouwen naar het oude stadsdeel; Kota Tua, (Fatahilah plein). Op het plein neemt de gids meestal afscheid van jullie en kunnen jullie zelfstandig nog een bezoek brengen aan een van de musea die dit plein rijk is en het nostalgische Cafe Batavia bezoeken. Vervolgens rijd je via de snelweg naar Sukabumi.

DAG 4 | Sukabumi

Vandaag een dag om te ontspannen. De omgeving is fantastisch en leent zich perfect voor een mooie wandeling (indien gewenst kun je zelfstandig een zeer leuke kampung wandeling inplannen met een lokale gids via het hotel. De gids kent de weg maar spreekt niet altijd Engels. Optioneel, niet inclusief). De auto en de chauffeur zijn in de buurt en standby.

DAG 5 | Sukabumi - Bandung

Wederom een ontspannen start van de dag. Vervolgens vertrek naar Bandung onderweg maken we een stop bij het bijzondere 'Gunung Padang'. In de namiddag komt je aan in Bandung waar jullie indien gewenst nog een omgevingswandeling kunt maken langs historische gebouwen in de omgeving van hotel Homann allen in Art Deco stijl. Via Jl Braga was ooit het (uitgaans) hart van de stad loop je een rondje van ongeveer 45 minuten.

DAG 6 | Bandung - Garut

Je rijdt eerst naar het dorp Cangkuang (circa 1,5 uur rijden), waar vandaan jullie per andong (paard en wagen) een tocht kunt maken door de mooie landelijke omgeving. Je vaart vervolgens naar een tempel in het meertje dat daar ligt. Na het bezoek gaan we verder naar Papandayan waar je overnacht in een lokaal huis.

DAG 7 | Garut - Papandayan

In de ochtend de auto rijdt naar de parkeerplaats van Papandayan. Jullie gids met jullie op route en vanaf de parkeerplaats jullie begint je wandeling naar het kampeerterrein van Papandayan. Goede schoenen en een warme kleding aanbevolen omdat het koud als de zon naar beneden en het terrein is heel ruig. Het is een zacht wandeling naar de matig passen door fantastisch landschap.

DAG 8 | Papandayan - Pangalengan

Na een fantastische avond in complete stilte. Je vroeg om een eigen zonsopgang. Meestal is er geen andere toeristen rond. Jullie geniet van een ontbijt en het gebied ontwaken in zijn full-color-ervaring. Vanaf de camping is een 6 uur durende wandeling door het landelijke gebied van de Preanger. Jullie stopt bij Papandayan volledig actieve vulkaan ervaring. Je kunt ook zwemmen in het kratermeer als jullie durft. Vervolgens loopt jullie verder over de bergen naar Pangalengan. In Pangalengan voldoet jullie aan je auto en chauffeur om jullie naar hotel.

DAG 9 | Pangalengan - Bandung

Ontbijt is ter vrije besteding. Je hebt besproken met jullie chauffeur wanneer hij pikt jullie op en je begint met een korte rondleiding in het gebied te ervaren hoe het dagelijks leven van thee plantage arbeiders en boeren is vervolgens per auto naar Bandung. Er is nog voldoende tijd om een stadstour in Bandung. Eind van de dag zet je af bij jullie hotel in Bandung. gelegen aan de overkant van jullie hotel een grote mall.

DAG 10 | Bandung - Volgende Besteming

Een auto van hotel rijdt jullie naar station of vliegveld voor jullie volgende bestemming

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us