Midden en Oost-Java, de natuur-route
Midden en Oost-Java, de natuur-route
Midden en Oost-Java, de natuur-route
Midden en Oost-Java, de natuur-route
Midden en Oost-Java, de natuur-route

Midden en Oost-Java, de natuur-route

8 dagen

In deze prachtige rondreis met privé transport en privé chauffeur van Centraal-Java naar Bali ligt de nadruk op de adembenemende natuur van Oost-Java.  Je krijgt kippenvel van het huiveringwekkende gebrul uit de kratermond van Bromo-vulkaan. Je overnacht als een echte planter op een nog altijd functionerende plantage en je overwint de stijle hellingen van Ijen terwijl de zwavelmijnwerkers je de pas (bijna) doen afsnijden. Een ongelooflijke ervaringsreis vol hedendaagse ervaringen.

 

  • IndividualIndividual
  • GroupGroup
  • WalkingWalking

Je bezoekt:

Via steden : Banyuwangi, Probolinggo

DAG 1 | Yogyakarta - Cemoro Lawang

Van Midden- naar Oost-Java is een lang stuk om te overbruggen om dit zo prettig mogelijk te laten verlopen verdelen wij deze reis in een treindeel en een autodeel. Jullie chauffeur heeft de dag vóór opgepikt jullie bagage (hij brengt ook de treinkaartjes) in jullie hotel in Yogyakarta. In de vroege ochtend brengt een auto van het hotel jullie naar het station waar jullie de trein nemen in de richting van Surabaya. Jullie stappen uit in Mojokerto en daar staat jullie chauffeur weer op jullie te wachten om jullie naar Cemore Lawang/Bromo te rijden. Hij probeert voor zonsondergang in Bromo te zijn zodat jullie in Bromo nog kunnen genieten van een zonsondergang boven Bromo en Semeru. Zodra de zon onder is, wordt het ijzig koud in Bromo, warme kleding is zeker aan te bevelen!

DAG 2 | Cemoro Lawang - Kalibaru

In de vroege ochtend (03.00) haalt de jeep jullie op bij jullie hotel. Met de jeep rij je dan eerst naar het uitzichtpunt (Penanjakan) om de zonsopgang op te wachten. Toeristisch; maar de zonsopgang boven Bromo en Semeru is bij helder weer moeder natuur op zijn best. Na de zonsopgang neemt de jeep jullie weer mee naar Bromo waar je of wel met paarden (zijn ter plekke in te huren) of lopend naar de voet van de Bromo kunt gaan. Vanaf hier nemen jullie de trap om bij de kratermond te komen. Na jullie bezoek aan Bromo ga je terug naar het hotel voor het ontbijt en check out. De auto staat weer klaar om jullie naar Kalibaru te brengen. De rest van de dag vrij te besteden.

DAG 3 | Kalibaru

Na 2 drukke en vroege dagen vandaag we starten op je gemak genieten van ontbijt en misschien zelfs een vroege ochtend zwemmen. Je heeft besproken met jullie chauffeur op welk tijdstip jullie wilt voor plantage te bezoeken. De chauffeur is klaar op afgesproken tijd en rijdt jullie naar grote plantage. Op de plantage krijgt jullie een rondleiding (niet inbegrepen) over plantage. De gids neemt je een inzicht in de groei en productie van lokale producten bijv geven peper, cacao, rubber en gula Jawa (Javaanse suiker). Nadat rondleiding kunt je bespreken met jullie chauffeur wat je wilt vandaag zien? Luwak koffie proeven? Hier krijg je een Pijat (traditionele Javaanse massage)? Ontspan in het hotel!

DAG 4 | Kalibaru - Sukamade

LET OP alleen een nachtelijke tas nemen reisdocumenten en kostbaarheden spullen mee. De chauffeur blijft met uw bagage!

Om 08:00 een jeep is klaar om je te rijden naar Sukamade. Kom je langs rubber, koffie en cacao plantage en enkele geweldige landschappen. Je stopt op een plantage en kan ofwel gewoon een drankje of krijgen een rondleiding. Ga dan verder je per jeep in het regenwoud proberen en stil en kijk of je de geluiden van de jungle kan spotten. De jeep Drop je bij de lodge waar je kunt uitrusten. Na dinner (circa 07.30 PM) de jeep met gids breng jullie naar het strand voor schilpad te kijken, een ranger pikt jullie en jullie lopen naar het strand. Op het strand vindt je een plek om te wachten. Zo comfortabel als je kan (het is koud op het strand in het donker) als het kan een lange wachttijd. Zodra de schildpadden zijn er alles is vergeten en je kunt genieten van een magisch moment. Het is een heel bijzondere ervaring om te zien de dieren kruipen op het strand te graven in haar geheel en leggen hun eitjes in. Dan na deze grote inspanning kruip terug in de oceaan. Na de schildpadden terug naar de oceaan zijn gegaan vind je jeep en rijden terug naar de lodge.

DAG 5 | Sukamade - Pantai Merah

In het ochtendstond vertrek je weer naar het strand van Sukamade, deze keer staat er een emmertje klaar met een aantal baby schilpadden. Je loopt naar het strand en daar begeleidt je 1:1 de 'new borns' in hun weg naar vrijheid n de Indische Oceaan. Geniet nog even van het strand op dit vroege uur daarna loop je terug naar het sanctuary en krijg je uitleg over hoe de opvang in zijn werk gaat. De jeep wacht tot jullie klaar zijn en brengt jullie terug naar de plantage voor ontbijt en check out. Er is slechts 1 weg die naar Sukamade leidt en deze rijd je vervolgens weer terug naar de ingang van het Nationaal Park. Onderweg houden we natuurlijk de ogen open en stoppen bij zichtbaar wildlife. Het is ook leuk om even te stoppen bij de koffieplantage om te kijken of je verse keutels van de Cevetkat kunt vinden. Deze zorgen voor de duurste koffie op aarde. Meenemen is strafbaar! Verder de jeep rijdt je direct naar Pantai Merah waar julie auto met koffer wacht bij jullie hotel in Pantai Merah.

DAG 6 | Pantai Merah

Na alle vroege ochtenden vandaag een ontspannen start van de dag. Deze badplaats is vooral bekend bij lokale toeristen en bij surfers. Pantai Merah en het verder gelegen G-land zijn begrippen bij surfers. Een instructeur wacht je op het gewenste tijdstip op en dan loop je gezamenlijk naar het strand voor een paar uur surfles. Het is een relaxte ochtend en de middag geeft ruimte om zelfstandig verder te oefenen.

DAG 7 | Pantai Merah - Ketapang

De ochtend is nog een keer surfen, na de ochten surfen de auto brengt jullie naar Ketapang. De rest van de dag vrij te besteden. Houd in gedachten jullie volgende avontuur is weer een nachtelijke excursie!

DAG 8 | Ketapang - Bali

Om 00:00 een jeep met lokale Engels sprekende jullie ophalen bij jullie hotel. In ca. 1 uur rijden we naar Paltuding (parkeerplaats van Ijen). Voordat jullie wordt beloond met de schoonheid van Ijens Kratermeer en Blue Fire  heb je nodig om de steile heuvel van Ijen te beklimmen. De matig fit zal worden op het hoogtepunt rond 4 uur (Houd in gedachten is het pitch black-lampen worden geleverd) en vanaf de top zie je meestal al zien blue fire. Vanaf de top zul je afdalen naar het sulpher mijnen om een korte blik op bleu fire hebben. Houd er rekening mee zwavel is een gevaar voor goed en hoewel het uitzicht zijn er stunning neemt ook letterlijk je de adem beneemt! At het eerste licht bleu fire (ca. 5:30) wordt niet langer gezien. De zon zal komen en je kunt voltooien je foto set met foto's van de opaal groene kratermeer van Ijen. Het zal de kers op de taart van je Java-ervaring. De jeep rijdt terug naar het hotel en jullie chauffeur rijdt naar je volgende bestemming in Bali. Jullie bestemming in Bali is je eigen boeking. Na het afzetten bij jullie hotel / villa de chauffeur terug naar Java.

NB. Soms zijn de sulpher DAMPs zijn meer 's nachts actief en als kleine uitbarsting kan niet worden gedetecteerd zal het niet redden om omhoog te gaan in de nacht en zie de Blue Fire. Je chauffeur zal je informeren als dit het geval is. Je Ijen tour wil start op dag rusten om 05:00.

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us