Klassiek van Medan tot Padang Incl. Jungle trekking in Ketambe (S12)

Klassiek van Medan tot Padang Incl. Jungle trekking in Ketambe (S12)

12 dagen

Deze korte rondreis van Medan naar Padang laat je de high lights van Sumatra zien. De rondreis is voorzien van een tweedaagse trekking in de jungle van het Gunung Leuser National Park waarbij het doel is om wilde Orang Utans te ontdekken in hun eigen omgeving. Deze rondreis laat je kennismaken met de diverse culturen en de prachtige natuur van Sumatra.

  • IndividualIndividual
  • GroupGroup
  • WalkingWalking
  • CampCamp

Je bezoekt:

Via steden : Medan, Aceh Tenggara, Karo, Samosir, Tapanuli Selatan, Bukittinggi, Padang

DAG 1 | Aankomst Medan

Aankomst in Medan. Onze chauffeur (en gids) staat klaar en brengt jullie direct naar het hotel.

DAG 2 | Medan - Berastagi

Jullie chauffeur haalt jullie op bij het hotel en brengt jullie direct stadstour door Medan. De route begint bij het Maimun Paleis, gebouwt door de Sultan van Deli in 1888. Vervolgens bezoeken jullie de grote Al Mashum moskee, en daarna brengen jullie ook nog een bezoek aan Vihara Gunung Timur de kleurrijke Budhistische tempel. Na de stadstour rijden jullie door naar Berastagi te brengen. Berastagi is gelegen in de bergen (1300m) en het uitzicht wordt gedomineerd door de vulkanen Sinabung en Sibayak. Je begeeft je in het thuisland van de Batak Karo, een van de 6 Batak volkeren die in North-Sumatra leven. Voor jullie naar het hotel gaan stop je bij een traditionele markt.

DAG 3 | Berastagi - Ketambe

Na een rustige start van de dag vertrekken we naar Ketambe. Een route langs diepe ravijnen, over heuvels, door jungle en kleine typisch Indonesische dorpen. Kortom wederom een mooie route waarin je veel ziet. Natuurlijk maken we stops waar mogelijk en interessant. Ketambe is een zeer klein afgelegen dorp gelegen in de Alas vallei. De omgeving van dit dorp heeft al menigeen de adem ontnomen. U begeeft zich midden in het Gunung Leuser National Park- een van ‘s werelds grootste nationaal parken. Het bevat nog steeds zo’n 8000ha maagdelijk regenwoud en hierin huisvesten (naar men zegt) tijgers, orang utans, gibbons, olifanten en neushoorns. Ketambe is een geliefde plek voor onderzoekers, natuur (wild life) fotograven en ook de startplaats voor trekkings en wandelingen. De namiddag is vrij de besteden.

DAG 4 | Jungle Trek

Na het ontbijt in de lodge lopen we eerst een stukje over de hoofdweg en trekken vervolgens de jungle in. In de jungle begint jullie zoektocht naar wilde dieren. Je loopt over smalle en soms modderige paden turend in de jungle in afwachten van de eerste ontmoeting met wilde dieren. Garanties zijn er niet te geven maar meestal spot je gedurende deze trekking een orang-oetan, Gibbon, Siamang, Thomas leaf apen, makaken, reptielen, kleine zoogdieren, veel soorten vogels (Arend,Neushoornvogel (Tukan) , Kingfisher etc. Natuurlijk komen we langs grote bomen en ontdek je veel van insecten. De gids die jullie begeleid is bekend met het gebied en de dieren die erin leven. Hij deelt zijn kennis op het gebied van flora en fauna zoveel mogelijk. Onderweg wordt voorzien in een picknick lunch en je overnacht in een echt jungle camp voorzien vanoverkappingen om je te beschermen tegen regen en vallende bladeren.

DAG 5 | Jungle - Ketambe

Wakker worden in de jungle is werkelijk waar een lifetime experience. Je ontwaakt met de geluiden van de jungle. Het gezang van de vogels start bij een eerste sprankje ochtendgloren, in de verte roept een aap naar een soortgenoot en het geritzel der bladeren doet je geloven dat ook de wind nu pas ontwaakt. Je ontbijt wordt klaargemaakt. Natuurlijk kunje kijken of je kan helpen, een eenvoudig maar voedzaam ontbijt. Het kamp wordt opgeruimd, laat het netjes en schoon achter en vervolgens loop je verder door de jungle. De rest van de dag besteden jullie in de jungle en ontdek je het leven op deze plek. Einde (na)middag ben je terug in het hotel in Gurah. Moe maar voldaan geniet je weer van een bed en een koud water bad.

 

DAG 6 | Ketamben - Samosir

Een prachtige rit langs ungle, rivieren, diepe ravijnen, dorpen en adembenemende uitzicht op Lake Toba staat op de planning vandaag. Via de smalle landstrook beginnend bij Tuktuk komen we bij Samosir; een klein eiland gelegen in het Tobameer. Het Toba meer is één van de diepste en grootste kratermeer in de wereld (100 km lang en 30 km breed).

DAG 7 | Samosir

Na het ontbijt rijden we naar Sigarantung, een dorp op grotere hoogte in het midden van het eiland. Vanaf hier begint een heerlijke wandeling van 3-4 uur omlaag door bush, rijstvelden pad, verharde weg en landbouw velden met mensen werken. Geniet tijdens de wandeling van het magistrale uitzicht op Lake Toba. Onderweg stoppen we bij een traditioneel Batak dorp en ben je uitgenodigd voor thee/koffie in één van de familiehuizen in het dorp. Ook stoppen we bij een school als er geen examens zijn kan je ook meemekan hoe er les wordt gegeven. De wandeling wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids en onderweg wordt er voorzien in een picknick lunch op een mooie plek met panorama uitzicht over het meer. De wandeling eindigt in een klein dorpje en hierna brengen we jullie terug naar het hotel. Waar je de rest van de middag kunt ontspannen bij het meer. Je kunt er ook in zwemmen!

DAG 8 | Samosir - Sipirok

We verlaten Samosir via de andere zijde en nemen de ferry naar het vaste land. Vanaf Parapat rijden jullie verder met de auto naar Sipirok. Onderweg maak je stops bij Jangga Dolok/ Lumban Binanga, typische Batak dorpen en in Balige bij de kleurrijke lokale markt. Tenslotte is er ook nog een stop bij Sipoholon waar je een hotspring kunt bezoeken.

DAG 9 | Sipirok - Bukittinggi

De route van vandaag brengt on slangs het prachtige landschap van Midden-Sumatra. Een landschap van bergen, rivieren en traditionele dorpen gaat aan je voorbij en voor je hetweet maken we onze eerste stop bij een Sijornih waterval en Sihepeng. Hier kun je een bezoek brengen aan een kleine kruidentuin waar kardemon, gember en vanille wordt geteeld. Ook zijn hier vaak (niet altijd!) apen aanwezig die speciaal getraind zijn in het plukken van kokosnoten. Onderweg naar Kotanopan, waar je soms de goudzoekers aan het werk kunt zien, stoppen we ook nog bij een Moslimschool waar de studenten in bijzondere smalle huizen wonen. De laatste stop voor jullie aankomst in Bukittingi is Bonjol. Een bijzonder moment hier stap je namelijk over de evenaar!

DAG 10 | Bukittinggi

Een dagtocht naar Harau vallei, een natuur- en wildlife-reservaat waarbij uitgestrekte groene rijstvelden worden ommuurd door torenhoge met groene bossen bedekte rotsen. Een zeer schilderachtig landschap is het resultaat! Onderweg stoppen we en lopen we rond op de plaatselijke markt waar je de ingredienten zoekt en koopt voor je kookles later vandaag. Vanaf  de ingang van Harau neem je een gemotoriseerde becak (fietstaxi) naar het huis van een lokale familie waar je de kookcursus volgt. Je ervaart het leven van een Minangkabau familie met zijn gastvrijheid en vriendelijkheid. Vervolgens begint de kookles en leer je de basisbeginselen van de authentieke maaltijden van de Padang keuken. Na de lunch maak je nog een ontsapnnen wandeling in de vallei. Je loopt met de enorme rotspartij in de achtergrond via de sawahdijken, een dorp en  geasfalteerde wegen naar een waterval. Neem een verfrissende duik voor je terugkeert naar Bukittinggi.

DAG 11 | Bukittinggi - Padang

Padang is de hoofdstad van West Sumatra. De naam ‘Padang’ het is vooral bekend om het lekkere eten. Tijdens de citytour Pandang ontdek je vele restaurants waar je dit eten kunt proeven (jullie chauffeur helpt jullie wel met het selecteren van een lekker en goed restaurant). Padang-eten is allemaal kleine hapjes op een bord. Meestal krijg je zo’n 20 bordjes voor je neus. Je betaalt per bord waarvan gegeten is, ook al was het hapje miniscuul.

DAG 12 | Padang - Volgende bestemming

Op het afgesproken tijdstip brengt een auto jullie naar het vliegveld voor de vlucht naar jullie volgende bestemming (bijv. Jakarta).Op het afgesproken tijdstip brengt een auto jullie naar het vliegveld voor de vlucht naar jullie volgende bestemming (bijv. Jakarta als startpunt voor je Java rondreis).

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us