Gastenreacties

Goudeketting

December 2019

Donald en Gera Goudeketting
September 2019

Erg genoten van onze 11 dagen op Sumatra met onze geweldige gids Lenny en voortreffelijke chauffeur Aji. Hebben ons alles laten zien wat we besproken hadden en meer.
Ook 11 dagen op Java met onze chauffeur en gids Budi himzelf (stevige rijder, maar uitstekende gids) zijn prachtig geweest. Bijzonder was de heerlijke lunch bij hem thuis in Yokyakarta waar we gastvrij werden onthaald en getrakteerd werden op een heerlijke maaltijd.
Budi heeft ons meegenomen naar een aantal hele bijzondere plekken, die moet je kennen anders kom je hier nooit. We hebben daar erg van genoten.

Wij vonden het verschil tussen Sumatra en Java enorm. Voor ons was het beter geweest om eerst Java en daarna Sumatra te doen. Sumatra veel natuur en veel rustiger, met hoogtepunten als Samosir en natuurlijk de Oerang-oetans en Java heel veel drukker en zeer toeristisch met een aantal bijzondere attracties zoals Borobudur, Prambanan en Bromo vulkaan.

Gerard en Anke

December 2019

Onze eerste en zeker niet onze laatste reis met Buditours Indonesia naar Java en Bali. Alles in prettig overleg en niets is te veel. Prijs kwaliteit is zeer goed en het persoonlijke contact met de diverse medewerkers tijdens onze reis en de perfect op maat gemaakte reis, hebben deze reis tot de mooiste van al onze reizen gemaakt. Zoals al eerder aangegeven: dat smaakt naar meer.

Nono van Tienen met dochter Linsey

December 2019

Java reis 1 nov.t/m 20 nov.2019.

Een vader (70)/ dochter (28) reis is toch heel bijzonder. Ik heb voorheen altijd een verzorgde groepsreis meegemaakt. Alles wordt tot in de puntjes geregeld. Alleen je bent qua programma te afhankelijk, maar ervaring rijker. Deze keer wil ik zelf een programma samenstellen en dochterlief heeft ook haar wensen.
Mijn idee was oorspronkelijk een soort stedentrip te maken door Java in een tijdsbestek van 3 weken. Nog te kort natuurlijk, helaas het zei zo. Ik heb voor deze reis alleen een chauffeur en auto nodig. Na speurwerk en verscheidene offertes te hebben opgevraagd ben ik uit eindelijk beland bij Budi Tours.
Na over en weer e-mailen met de heer Budi is onze trip als volgt: Bogor-Bandung-Jogjakarta-Malang-Surabaya-Semarang-Cirebon-Jakarta. Van tevoren heb ik samen met dochter hotels gekozen waar wij zouden logeren. In Jogja heb ik nog familie van mijn moederskant en in Semarang nog familie van vaderskant die wij graag willen bezoeken.
We hebben heel veel bezienswaardigheden bezocht zoals Curug Cilember watervallen, Sari Ater hotspring, Pangalengan theeplantage, Kawa Putih, floating market Lembang, Anklung pak Ujo, Borobudur en de Rainbow Village bezocht met als hoogte punten toch wel Timang Beach en Tumpak Sewu.
De treinreis van Bandung naar Jogjakarta voor ons voor het eerst en was dankzij Ferdi en Putri, die de kaartjes regelden voor eksecutif class, adembenemend.
In Surabaya heb ik weer mijn vroegere Simpangschool bezocht dit om mijn dochter te laten zien en ook ons vroegere huis aan de Jalan kedondong. Ook de Jogo Dolok in mijn beleving vroeger een reusachtige Boeddha beeld maar in werkelijkheid is het een normale afmeting.
Niet ver van Semarang heb ik het christelijke graf van mijn neef samen met zijn weduwe, die in Semarang woont bezocht. En ook weer kennisgemaakt met haar familie, die ons hartelijk verwelkomen.
Met Ferdi als onze bekwame chauffeur die ons al die dagen door al het drukke verkeer heen loodst komen we altijd veilig op de plaats van bestemming. Jempol Ferdi!
De laatste 3 cooling down dagen in Jakarta zijn nuttig geweest om het rustig aan te doen om relaxt de terugreis naar onze kodokland voor te bereiden.

Met dank aan Budi Tours voor de soepele voortreffelijke gang van zaken. Voor herhaling vatbaar!
Pak Nono van Tienen (Jajan pasar) en nyonya Linsey van Tienen (roti kukus)

Familie Gustafsson

October 2019

Met Budi Tours wordt je reis door Indonesië een onvergetelijke ervaring! Budi Tours laat je het echte Indonesië zien, met haar vriendelijke bevolking, mooie steden, culturele erfgoederen en woeste natuur. Budi Tours luistert en biedt je een reis op maat, persoonlijk en betrokken!

De geboden reis was erg mooi. We hebben veel van het land kunnen zien en ervaren en hebben door Budi een heel ‘persoonlijke, op maat gemaakte’ reis kunnen maken.

Familie Tittse

October 2019

Wat een waanzinnig avontuur hebben wij met ons gezin beleefd op Java. De hotels waren heerlijk, zeer veel fijne ontmoetingen beleefd met zowel lokale bevolking als met de gids en de chauffeur. Hoogtepunten waren voor ons het feit dat we de eerste week geen andere Westerse toeristen tegenkwamen, de beklimming van de vulkaan Papandayan, het wandelen over de theeplantages, het bezoek aan de Cangkuang tempel (met privérondleiding vlak voor sluitingstijd), de vele heerlijke maaltijden, onze overnachting bij Asep en zijn kinderen. Alles was zo liefdevol verzorgd. En als klap op de vuurpijl bracht Budi ons ook nog een hele dag langs de mooiste plekjes rond Yogyakarta, waarbij we aan het einde van de dag genoten van zelfgemaakte hapjes op zijn veranda. De zorgzaamheid, betrokkenheid en flexibiliteit was op en top! Als we nog eens Indonesië bezoeken bellen we eerst Budi! Die weet precies aan te voelen wat bij ons past. TOP!!!

Ilona Meijer

September 2019

Wat hebben we genoten van deze goed georganiseerde rondreis! Wij waren met 5 personen (2 volwassen en 3 kinderen (23,17 en 15 jaar). Budi tours heeft een afwisselend programma voor ons in elkaar gezet. Van activiteiten tot relaxen. Van toeristische high lights tot oerwoud of het lokale leven. Fijne plaatsen om te overnachten en lekker te eten. De gidsen/chauffeurs zijn elke dag prima op tijd en ontzorgen je in alles - treintickets, toegangskaarten, lunchpakketten - je hoeft zelf nergens over in te zitten. Het is prima geregeld! Als je het echte Indonesië wilt zien, dan raad ik je zeker Budi tours aan!

Familie Verbraak

August 2019

Het was in 1 woord fantastisch! 4 weken met ons gezin (2 zonen van 16 en 18) genoten van alles wat Sumatra, Java en Bali te bieden hadden. We hadden een vol schema met alles wat we wilden zien en doen, maar door de chauffeurs en gidsen was het ontzettend ontspannen en hebben we van alles kunnen genieten. Door de goede voorbereiding was er voor elk wat wils qua activiteiten en hebben we een onvergetelijke reis met elkaar gehad. Dank jullie wel, Mulyono, Novri, Ferdi, Asep, Eddy en Budiarta voor jullie begeleiding in Indonesie en Gittan en Budi voor jullie organisatie! We willen bij een volgende reis in Indonesie weer heel graag van jullie diensten gebruik maken, top!

Jaap en Anke

August 2019

Hallo Gittan en Budi,

We wilden even de complimenten doorgeven voor de prima verzorgde reis! Goede reisinformatie ontvangen en door de goede reisgidsen zijn we veel te weten gekomen over Toraja en Zuid-Sulawesi. De fietstocht in Barombong was ook heel erg leuk om te doen. Zo ook de vaartocht over het Tempemeer. De gastvrijheid van alles en iedereen blijft altijd weer heel fijn om mee te maken. Ook complimenten voor onze chauffeur. Rustige rijder en elke dag de auto weer keurig gepoetst verder. Een zeer verrassend logeeradres was in Malino. Naar aanleiding van de beschrijving dachten we, we zien wel. Niets is minder waar. Wat een geweldig adres en prachtig huis met idem uitzicht. Fantastisch ontbijt! Zeer vriendelijk mensen en aan alles is gedacht. Dus ja, meer dan tevreden over onze reis.

 

Hartelijke groeten, Jaap en Anke

Paul Pattiapon

June 2019

Door prive omstandigheden een verlate reisverslag van onze vakantie. Door een aanbeveling van een familielid zijn we bij Buditours terecht gekomen.want ze waren zeer tevreden over hun reis met Buditours.

In Januari hebben we de vakantiebeurs in de Beurs van Berlage in Amsterdam bezocht en hebben onze wensen kenbaar gemaakt aan Budi  directeur van Buditours.

Mijn partner had 3 zaken op haar "bucketlist"en die lagen allemaal in Indonesie .

De orang oetans op Sumatra , de Tau tau poppen vanTanah Toraja op Sulawesi en de komodovaranen op Komodo.

Bovendien zijn we al op leeftijd en fysiek ook niet meer 100%.

Met deze gegevens heeft Budi tours met zijn team een programma voor ons gemaakt waarbij al onze wensen werden ingepast met de nodige rusttijden. Het was voor ons een geweldige reis , goede chauffeurs en gidsen en  accomodaties  . De begeleiding was uitstekend en waar nodig werden we geassisteerd door de begeleiders als het fysiek ff niet lukt.

We hebben in 3 weken tijd wel 6 eilanden bezocht met de nodige vluchten welke goed waren gepland, korte wachttijden  op vliegvelden en de chauffeurs stonden bij aankomst altijd klaar.

Op elke eiland hadden een ander chauffeur en gids ,soms nog een plaatselijke gids

Ze waren stuk voor stuk heel behulpzaam en niets was hun teveel.

De laatste dagen van de reis konden we op Bali uitrusten voordat we weer naar Nederland vliegen.

Mocht  ik ooit weer een reis naar Indonesie maken dan ga ik zeker met Buditours en raad het iedereen aan als je naar Indonesie met vakantie wil bij Budi Tours te informeren.

Nogmaals onze dank aan jou Budi en je medewerkers die deze reis voor ons onvergetelijk heeft gemaakt.

Ellen Oomen en Max Westerborg

June 2019

Heerlijke tijd gehad op Bali en Lombok. Interessante dingen gezien, heerlijk gegeten, prachtige natuur. Alles was perfect geregeld door Budi Tours. Aardige gidsen, goede verbindingen met vliegtuig en boot. Prima, we hebben genoten!!

Familie Van Ahee (Maart/April 2019)

May 2019

Een prima duo: Budi, onze enthousiaste gids samen met Ferdi, onze betrouwbare chauffeur.

Dankzij hun inzet hebben wij, familie Van Ahee, met ons zevenen een prima vakantie gehad. Deze keer zijn ook onze zus samen met haar man, woonachtig in Sukabumi, meegereisd.

Wij hebben inmiddels voor de derde keer bij Budi Tours een reis geboekt. Ook weer 3 weken met een mooie ruime bus over Java en daarna 1 week op Bali voor onszelf. Ons reisschema kort samengevat;  Jakarta > Bogor > Sukabumi > Bandung > Pangandaran > Purwokerto > Yogyakarta > Semarang > Rembang > Surabaya > Malang > Situbondo en tenslotte op Bali via Lovina naar Sanur. Om daar tot slot neer te strijken in ons paradijsje, hotel Puri Tempo Doeloe. Met ons eigen privé zwembad! Goed geregeld Budi!

Omdat Ferdi nu onze vaste chauffeur was (Budi heeft zo nu en dan gereden), was Budi in de gelegenheid ons onderweg te gidsen en dus ons van alles te vertellen. Wij hebben veel mooie, bezienswaardige en historische plekken bezocht. Zoals het Fatahillahplein + het Café Batavia in Jakarta; de Suspension Bridge + waterval bij Sukabumi. We zijn naar het mysterieuze Megalithic Site in Cianjur geweest; we hebben een mooie boottocht gemaakt bij de Green Canyon bij Pangandaran en hebben daar ook nog de visdrogerijen bezocht.

De zwavelbronnen bij Baturaden; de Puncak Kleco met prachtig uitzicht over de valleien. Maar ook een gedenkwaardige wandeling naar de Sumberawan Tempel met aan de ene kant sawah’s en aan de andere kant een snelstromend beekje en een slecht betjek voetpad (volgens Budi Oost-Java’s beton!). En nog veel meer mooie dingen…..

Vaak had Budi zo zijn adressen voor restaurants, waar wij heel smakelijk konden eten en….niet duur… en voor mij tidak pedis…Ook had hij ons uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten. Omdat de stroom was uitgevallen, hebben we met sfeerverlichting (kaarsen en zaklantarens) heel smakelijk gegeten.

Verder een aantal mooie stadswandelingen gemaakt met Budi als gids, o.a. in Bogor, Bandung en Semarang.

De door Budi geregelde hotels waren over het algemeen luxe tot zeer luxe, zoals Grand Preanger in Bandung en Majapahit in Surabaja; tsjonge, mooi om dat een keer meegemaakt te hebben! 2 of 3 Hotels voldeden voor 1 overnachting, maar zeker niet voor een langere periode.

Eén van ons had een drone meegenomen. Budi was voortdurend op zoek naar mooie plekken om luchtopnames met deze drone te kunnen maken. En die zijn uitstekend gelukt.

Kortom, het was weer een gedenkwaardige vakantie geworden. We hebben veel gezien, veel indrukken opgedaan en heel veel foto’s en filmpjes gemaakt van de vele bezienswaardigheden, de hotels en noem het maar op.

Een bedankje richting Budi Tours voor het regelen van deze vakantie is dan ook zeker op zijn plaats. Budi heeft ons vakkundig en met heel veel plezier gegidst en rondgeleid op het mooie Java; hij is er trots op dat hij toeristen “zijn” land mag laten zien/proeven/ruiken.

Ferdi heeft zijn stuurmanskunsten vertoond in het drukke (en in onze ogen soms chaotische) verkeer door ons met de bus veilig naar onze bestemmingen te brengen.

Dus, Budi Tours, Budi en Ferdi, heel erg bedankt voor jullie inzet. Wie weet zien we mekaar weer.

Opnieuw de hartelijke groeten van de familie Van Ahee.

Piet de Bruin

November 2018

Geweldige reis

Paul Mentjox en Marja Koene

October 2018

Geweldige en perfect georganiseerde reis gehad met Budi Tours. Met Ferdi als zeer goede chauffeur in zeer druk verkeer en als heel vriendelijke gids . Onderweg was Budi zelf verschillende keren in ons gezelschap , wat een heel leuke ervaring was. Met name het eten bij hem thuis was iets om niet te vergeten.
Tijdens onze trip was er werkelijk niets teveel. Wij kunnen daarom iedereen die naar Indonesie wil reizen Budi Tours met een gerust hart adviseren.

Fam. Vogel

October 2018

Despite our extensive and sometimes different travel wishes, Budi Tours has succeeded in putting together a fantastic and varied program for us. The hotels were great! and the drivers on Java and Sulawesi were very helpful and knew a lot about your beautiful country.

Kitty en Ruud Pattiapon

October 2018

Onze reis was vrij uitzonderlijk; vakantie gekoppeld aan research met betrekking tot familiehistorie. De vraag of Budi Tours Indonesia iets dergelijks kon organiseren (contacten met instanties, overheden), werd volmondig met 'ja' beantwoord, en we moeten zeggen dat we daarin niet zijn teleurgesteld. We bezochten Jakarta, Palembang, Ambon en Bali. Op Java en Sumatra hebben we diverse kerken en overheden bezocht, op Ambon familie (waar wij ons eigen vervoer verzorgden) en op Bali verbleven we in een viertal hotels. Jullie hulp op Java en Sumatra hebben wij als bijzonder aangenaam ervaren.

Luc, Gerda en 2 tieners

September 2018

We hadden een fantatische vakantie met Buditours gedurende onze rondreis op Java. Ook veel dank aan onze immer goedegezinde gids Agus die ons steeds veilig van de ene naar de andere locatie bracht. Wij zijn heel tevreden van onze vakantie.

Jean Sporck

September 2018

Wij hebben in juni tot augustus 2018 7 weken over land door Sumatra, Java en Bali gereisd. Budi Tours heeft deze lange en intensieve reis op een geweldige manier voor ons georganiseerd. Eerst hebben ze geïnventariseerd wat onze wensen waren waarna door Budi Tours een voor ons geweldige reis ingevuld heeft waarbij in alles rekening was gehouden met onze wensen. In deze 7 weken hebben wij geen enkele minpunt kunnen ontdekken. Budi Tours heeft in alles ons vertrouwen waar gemaakt. Ook gaat onze dank uit naar de 2 chauffeurs van Budi Tours. Erwin op Sumatra :een geweldige man die overal de bijzondere bezienswaardigheden wist te vinden.
Op Java hadden we als chauffeur Ferdi. Ook hij heeft onze reis onvergetelijk gemaakt met zijn aandacht en attenties. Wij willen Budi Tours bij iedereen aanbevelen. Je vertrouwen zal beslist niet beschaamd worden. Jean en Ton Sporck

Mieke Poot

September 2018

Onze reis naar Bali, Sumba, Flores, Komodo eilanden en Lombok was fantastisch. Wat een geweldige ervaringen doe je op. Heel afwisselend en goed georganiseerd. Budi was ook goed te bereiken als je hem nodig had en regelde meteen zaken die nodig waren. Zelfs tijdens de aardbeving op Lombok gaf hij goed advies en regelde een ander hotel voor ons. We hebben ons goed gesteund gevoeld. De reis is goed bevallen en aan te raden voor ieder die meer van de cultuur wil zien en voelen!
Bedankt Buditours!

Koswee

September 2018

Ellen Oomen en Amber Westerborg

September 2018

F. Hop

September 2018

Buditours biedt alles wat je van een touroperator verwacht. Vriendelijk, behulpzaam en heel veel kennis van en over het land. Een genot om samen een reis mee te maken !

Roderik Frankcen

August 2018

We hebben een fantastische reis gehad over Zuid-Sulawesi. Alles was goed georganiseerd, het reisprogramma zat goed in elkaar en de hotels waren van goede kwaliteit. Hoogtepunt was voor ons de fietstocht door Malino en de boottocht over het Tempemeer. We zouden Buditours sterk aanbevelen! Dank voor de goede organisatie.

Tine Strackx

August 2018

Eric Vuijk en Brigitta Gabrielse

January 2018

Erg genoten van onze vakantie in Indonesie! Veel meegemaakt en gezien, erg afwisselend en veel geleerd van Java. Zeker door de leuke en goede begeleiding van Buditours, Budi en Ferdi. Leren wat groeit en bloeit, hoe de mensen leven en werken en zoeken naar dieren.

Johan Muis

January 2018

Ger en Brigitte Bollen

December 2017

Wim en Irma

December 2017

In mei een geweldige vakantie ervaren met Budi Tours. Het was voor mij niet de 1e keer en zeker niet de laatste. Budi Tours bracht ons op plaatsen waar een andere organisatie niet naartoe gaat. Ook echt onder de bevolking. Budi weet veel over het land en de bevolking. Budi voelt precies aan waar je wensen liggen en gooit er zelf nog een stukje creativiteit door, zodat geen enkele dag saai was. Mede hierdoor, zijn opgewekte humeur en behulpzaamheid hebben wij een enorme leuke vakantie gehad. Wij wensen Budi en zijn vrouw Gittan en de twee kids gezellige feestdagen en een succesvol, maar vooral ook gezond en gelukkig 2018. Heel veel liefs van Wim en Irma.

Dank jullie wel Imra en Wim. Jullie ook fijne feestdagen!

Dikke Pluim!

Familie Bruins, mei 2017

Na de eerste kennismaking tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht is alles zeer goed verlopen. Aanbieding en onze tour waren prima verzorgd.

Een aanrader! Ook de chauffeur tijdens onze reis verdient een dikke pluim.

Geweldige gidsen en chauffeurs

Familie Daalhuisen, april 2017

Wat een prachtige vakantie hebben we gehad! Dankzij jullie goede organisatie en de geweldige inzet van de gidsen en chauffeurs Helty en Wau,Sofyan en Budi Arta en de lokale gidsen hebben we al het moois van Indonesië mogen beleven. We zagen de prachtigste plekken, hadden leuke contacten met de bevolking, we kregen lekker fruit en andere snacks getrakteerd en deden de leukste activiteiten. Buditours. heel erg bedankt voor deze mooie ervaring!

Prachtige vakantie gehad!

Familie Van Ahee, maart/april 2017.

In december 2014 hadden wij (5 personen) een vakantie van een maand laten regelen door Budi Tours. Dit was ons goed bevallen.

Wij (nu met 7 personen) hebben daarom besloten om voor de samenstelling van onze vakantie gedurende maart/april 2017 opnieuw de hulp van Budi Tours in te roepen.

Onze tour over Java zou in grote lijnen dezelfde zijn als die van 2 jaar geleden, dus 3 weken op Java (te beginnen in Bogor en met de bus naar Oost Java) en de laatste week op Bali in Kuta. Enkele aanpassingen van ons schema waren noodzakelijk vanwege voorgenomen bezoeken aan de Papandayan vulkaan bij Garut, een fietstocht in de buurt van Yogyakarta en een bezoek aan de Bromo vulkaan.

Budi Tours heeft voor ons de vliegtickets (Garuda) geregeld, de hotels, de 12 persoonsbus, de diverse gidsen voor de geplande uitstapjes en jeeps om ons naar de Bromo vulkaan te kunnen brengen. Budi zelf heeft ons het grootste deel van de tour gereden.

Wij hebben echt genoten van deze vakantie. Wij hebben heel veel gezien, heel veel indrukken opgedaan. Onze geplande uitstapjes waren uitermate goed bevallen.

Het prachtige kratermeer Kawah Putih bij Bandung, de Borobudur, de Prambanan, de Kraton in Yogyakarta en nog veel meer; we hebben ze bezocht.

En dan waren er nog de uitstapjes die Budi voor ons in petto had. Tsjonge, bijna dagelijks was er wel iets te bezichtigen of te doen. Zoals stadswandelingen in Bandung, Semarang, Soerabaja en Malang. Maar ook bezoekjes aan b.v. Kampung Naga, (een klein authentiek en traditioneel dorpje) en aan een aantal “huisvlijt”bedrijfjes, waar o.a. bakstenen werden gemaakt, waren zeer de moeite waard. Net als de ritjes per becak en angkot.

Wij zijn allemaal heel erg onder de indruk geraakt van Budi’s liefde en betrokkenheid voor zijn land. Verder hebben wij veel respect gekregen voor zijn enorme kennis van Indonesië. Niets was hem te veel. Budi was altijd erg vrolijk, vriendelijk en zorgzaam voor ons allen. Elke ochtend was hij weer aanwezig met altijd een brede glimlach en een schone bus.

Mede dankzij Budi Tours hebben wij (opnieuw) een prachtige vakantie gehad. En dat smaakt naar meer….

Budi en Gittan, heel erg bedankt voor jullie goede zorgen en tot een volgende keer.

Hartelijke groeten van de familie Van Ahee.

Zuid-Sulawesi met Budi Tours is een echte aanrader!

familie Baarsma, februari 2016

Wij hebben een zeer goed advies gekregen over onze rondreis Zuid-Sulawesi (een op maat gemaakte reis). We hebben met volle teugen genoten. Hadden een fantastische chauffeur! Vooral het fietsen en lunchen bij de mensen thuis vonden we geweldig. De hele reis was een grote ervaring en heeft diepe indrukken achtergelaten.

Fijn!, dat we ook tijdens de reis nog dingen konden wijzigen

familie Imanse, januari 2016

De door jullie aangeboden reis over Sumatra en Java is ons prima bevallen. Het was fijn dat er rekening is gehouden met onze persoonlijke wensen en dat we tijdens de reis ook nog dingen konden wijzigen.

 

Over onze reis over Java en Sulawesi niets dan lof

familie Jacobs, november 2015

Wij hebben ontzettend genoten van de reis naar Indonesie en zijn zeer tevreden over de reis die Budi Tours voor ons heeft verzorgd. De reis naar Malang met de trein en vervolgens met auto en chauffeur naar de Bromo was goed verzorgd, prima chauffeur en ook de gids met jeep was prima. De accomodatie Hotel Cemara Indah was een prachtige plek; de accomodatie op zich is zeer eenvoudig, maar wij waren gewaarschuwd. Slapen onder een paardendeken zonder bovenlaken vonden wij niet prettig. De chauffeur heeft ons verder keurig op tijd en comfortabel in Surabaya afgezet.

Ook over het vervolg van onze reis op Sulawesi niets dan lof. Persoonlijke ontvangst op vliegveld Makassar, prima chauffeur en goede gidsen. Met chauffeur Alex op rondreis van Makassar naar Toraja Land, Rantepao, Senkang, Bira, het prachtige Malino met de voortreffelijke accomodatie, waar we helaas maar een nacht zijn gebleven, en Makassar was een geweldige ervaring. Top chauffeur ondanks dat hij weinig Engels spreekt heeft hij ons onderweg veel mooie dingen laten zien m.b.t. de natuur en de cultuur en was hij zeer correct en zorgzaam voor ons. Niets was hem te veel. Ook de gidsen waren allen correct en prima. Wij hebben genoten van de inkijk en de maaltijden bij de locals in de kampongs gedurende deze rondreis.

Zeer relaxt land!

Monique en Erik Persoon

Wij hebben een rondreis gemaakt vanaf Yogyakarta op Java naar Bali totaal 17 dagen in november 2017. We hebben erg genoten, vooral door de aanwezigheid van onze chauffeur en gids hebben wij hele bijzondere ervaringen mogen meemaken op Java. Onze reis was op maat gemaakt door Budi Tours en dat is heel goed bevallen.

Op Bali hebben we het tempo qua reizen iets laten zakken, hoewel we hier ook nog 5 verschillende bestemmingen hebben aangedaan. Indonesië is een zeer relaxt land (behalve dan het verkeer), de mensen zijn heel vriendelijk.

Wij komen zeker nog een keer terug naar Indonesië!

Echt een top gids!

Familie Kerkhof, september 2015

Budi Tours heeft het ons mogelijk gemaakt de reis te maken die onze vader al jaren op zijn bucketlist had staan. Wij zijn met onze vader van 87 en zes kinderen in de leeftijd van 56-46 teruggegaan naar de plekken die voor hem in de jaren '48-'50 zo belangrijk waren. Wij hebben twee weken lang met volle teugen genoten van Java. Budi deed zijn uiterste best en het werd een onvergetelijke reis. Het was voor mijn vader erg prettig om gewoon Nederlands te kunnen spreken met de gids. Voor ons als kinderen was het prettig dat wij de zorg voor onze vader, toch al op leeftijd, met Budi konden delen. Dit bracht ons in de gelegenheid een aantal highlights die voor onze vader niet toegankelijk waren toch te bezoeken. Budi zorgde ervoor dat wij contacten konden leggen met de lokale bevolking en dat wij in korte tijd veel van het land (mensen, gebruiken, producten) hebben kunnen zien. Hij hielp bij het bestellen van lekkere gerechten en zorgde, waar nodig voor alcoholische drankjes. Echt een top gids!

 

 

De reis was voor ons boven verwachting!

Diana & Rien, augusus 2015

Na heel wat mailtjes over en weer , kon onze eerste reis naar het verre oosten beginnen. Vol verwachting kwamen wij op Java aan , waar onze chau ffeur klaar stond op het vliegveld. Onze chauffeur Pak Edy heeft ons mede een onvergetelijke reis bezorgd, niets was hem teveel . Hij heeft ons 2 weken door Java gereden en veel verteld en laten zien . Door hem veel van de bevolking geleerd en gezien .De hoogtepunten waren zeker de vulkanen de Papadayan en de Bromo Vooral de Papadayan was mede door de gids een hoogtepunt. Alles was erg goed geregeld en sloot prima op elkaar aan , of we nu in de stad verbleven of op het platteland Ook op Bali was alles wederom goed geregeld en konden we ook lekker uitrusten . De reis was voor ons boven verwachting! Zeker de lange reis en het vroege opstaan waard! Nog erg veel dank aan alle gidsen, vooral Edy, en Budi Tours voor deze prachtige reis die voor ons onvergetelijk was!

Een reisorganisatie die zeker aanbeveling verdient

Jan, augustus 2015

Een geslaagde en memorabele reis met een extra lading omdat ik de belofte aan mijn overleden vrouw heb kunnen inlossen en o.a. haar geboorteplaats, Surabaya, heb mogen bezoeken. De reis was van begin tot het eind goed georganiseerd en begeleid door Budi Tours. Niets was Budi Tours teveel om het mij naar de zin te maken. Een reisorganisatie die zeker aanbeveling verdient voor reizigers die van plan zijn om een reis door Indonesië te gaan maken.

Aanpassingen tijdens de reis

Wendela & Bert, augustus 2015

We hebben met Budi Tours een prachtige reis gemaakt op Java Indonesia. Onze chauffeur, tevens gids, Aan was zeer bekwaam, vriendelijk en erg flexibel. Tijdens de tour hebben we zelfs nog aanpassingen kunnen doen en hadden we hierdoor tijd om een extra excursie te gaan doen.

Het niet toeristische Pancuran Tujuh kunnen we aan iedereen aanbevelen. Wat een mooi natuurverschijnsel is dat! Maar ook het Dieng plateau, de fietstocht bij de Borobudur en de zonsopgang bij de Bromo vulkaan zijn ook zeker de moeite waard. De treinreizen die we dit jaar hebben gedaan waren erg mooi, wat een uitzicht heb je dan over de mooie rijstvelden.

We kijken terug op een zeer mooie reis met Budi Tours. Gittan en Budi bedankt voor jullie gastvrijheid, Aan bedankt voor je gezelligheid en dat je ons veilig over Java hebt gereden.

We zullen zeker weer bij Budi Tours boeken als we weer naar het Verre Oosten gaan.

Wauw, we hebben zoveel verhalen!

Mieke & Ingrid, juli 2015

Even denken welke we gaan noteren. Vrijdag 7 augustus 2015 staan we om 4 uur op, we gaan de zonsopgang op de Papandayan bekijken. We rijden een half uurtje in de auto en beginnen dan aan de voettocht de Papandayan op. Gelukkig hebben we een zaklantaarn van Budi gekregen, zodat we goed kunnen zien waar we lopen. Het is een behoorlijke klimtocht van 45 minuten. Als we boven aan komen is het nog helemaal donker en stil. We zijn hier nu met zijn vieren en wachten op de zonsopgang. Het is best koud en we gaan achter de bosjes zitten, deze houden de wind een beetje tegen. Om 6 uur begint de lucht prachtig oranje/rood te kleuren en om 6.10 uur zien we de zon opkomen, prachtig! We maken hele mooie foto’s. Hierna gaan we op pad om te vulkaan te bekijken. Wat een mooi vulkaanlandschap. Onze gids brengt ons op vele mooie plekken. Opeens zien we een paar kraampjes staan waar ze koffie verkopen, we gaan heerlijk in het zonnetje en nemen een beker witte koffie, mmmm. Hierna lopen we nog een uur rond en vinden een beekje met warm water en de klei wordt op onze gezichten gesmeerd, een mooi maskertje! Terug gaan we over een pad tussen bomen naar beneden. Na een uur zijn we beneden, we gaan met de auto terug naar het huis van de gids en krijgen daar een heerlijk ontbijt. Wat een prachtige ochtend! TOP gewoon!

Note van Budi Tours: Mieke en ingrid zijn met hun reis in juli begonnen en hebben over Sumatra, Java en Bali gereisd!

We hebben weer genoten!

Richard & Francine, Eddy & Liliane BE, Juni 2015

Het was weer een schitterende reis! Sulawesi is helemaal anders dan Sumatra, Java en Bali waar je voor ons vorig jaar een prachtige reis had uitgezet. Hier is het rustig, mooie stranden, natuurlijk de super vriendelijke mensen zoals overal in Indonesië, we hadden heel goede gidsen en chauffeurs , wandelen en fietsen was leuk in de mooie natuur, strand, mooie plekjes om te snorkelen, mooie bossen, bergen; watervallen, goed en enkele prachtig gelegen overnachtingsplaatsen, het Buton eiland is een aanrader, weinig toeristen alleen wat drukker in Nirwana wegens duikschool, het Toraja gebied is speciaal en heel mooi, mooi om te wandelen, en zijn speciale tradities, het was ook leuk dat we bij de lokale mensen kwamen en daar eten kregen. Altijd heel lekker, dus we waren zeer tevreden en spijtig genoeg was het weer te snel voorbij.

Een bijzondere reis worden, ter gelegenheid van ons 30-jarig huwelijk

Monique en Huub, mei 2015

Dat zochten wij en omdat wij nog nooit in Indonesië waren geweest of er “roots” hebben, omdat wij geen ervaring met rondreizen hadden en omdat wij geen mensen zijn voor “groepsreizen”, gezocht naar een organisatie die ons kon helpen bij het samenstellen van die speciale, individuele reis. En die hebben wij gevonden in Budi Tours: lokaal gevestigd , Nederlandssprekend, klein en persoonlijk. Gegeven de beschikbare tijd, budget en onze ideeën, hebben zij een mooie reis samengesteld die ons van Jakarta/Java naar Sanur/Bali heeft geleid.

Uiteraard bekende bezienswaardigheden aangedaan: de Borobodur, de zonsopgang bij Bromo, de BlueFire bij Ijen, maar minstens zo mooi waren de rondwandelingen over/door de theeplantages (Malabar), het leerzame bezoek aan het authentieke dorpje Desa Naga Village, de geweldige tour in/rond Pangandaran (met o.a. boottocht op en zwemmen in de Green Canyon), de onverwachte lunch bij een local, de leuke fietstocht (met activiteiten) rond Candi Plaosan en het bezoek aan de plantage waar allerlei lokale producten werden verbouwd (Kalibaru).

Ook op Bali mooie plekken, zoals Gunung Kawi, Tirta Empul, Tanah Lot en Gunung Batur bezocht.

En onderweg van A naar B? Je komt ogen tekort voor de prachtige landschappen en de locale bijzonderheden. Een greep: het hectische verkeer in Jakarta, kroepoek te drogen langs de weg, “ik rij op een scooter en neem mee: het hele gezin, het frame van een tweepersoonsbed, een wasmachine, 100 kippen en ...” Na afloop van een indrukwekkende dag konden wij heerlijk ontspannen in mooie hotels, die allemaal een gemeenschappelijke factor hadden: meer dan vriendelijke ontvangst en service (en eten!). Wij mochten deze reis maken met een privé-chauffeur op Java (Mr Aan) en Bali (Mr Budi). Hun enthousiasme, hun open opstelling, hun spontane acties (zo zit je in de auto en zo sta je tot je knieën in een rijstveld, rijst te planten, met dank aan Aan) hebben zij voor onvergetelijke momenten gezorgd.

Wij kijken terug op een prachtige vakantie met allemaal nieuwe ervaringen: het rondreizen, andere cultuur, natuur, heerlijk eten en bovenal vriendelijke mensen. Ondanks dat wij soms heel dichtbij kwamen in het persoonlijke leven van de locale bevolking, voelden we ons op alle plekken welkom.

Het moest een bijzondere reis worden. Ter gelegenheid van ons 30-jarig huwelijk. En een bijzondere reis is het geworden!

Dank je wel Gittan, Budi, Beti, Mr Aan en Mr Budi

Mooi weer en schitterende culinaire ervaringen maakten van onze vakantie een topper.

Rudi Geryl & Karin Wauters, februari 2015

Het was onze tweede Indonesië reis maar wel de eerste met Budi Tours. Zowel de info vooraf als tijdens de reis waren heel goed. Comfortabele wagen en een chauffeur die onze reis hielp maken. De trips met de trein zijn een welkome afwisseling op de transferts per auto. De reis was een ideale mix van cultuur en natuur. Er werd heel erg rekening gehouden met onze persoonlijke wensen. Mooi weer en schitterende culinaire ervaringen maakten van onze vakantie een topper. De hotels waren bij wijle plaatsen uit duizend en één nacht, zeker Tugu Hotel in Malang.

In de toekomst willen we nog Sumatra bezoeken en zullen daarvoor zeker beroep doen op Budi Tours. Het spreekt voor zich dat we iedereen deze operator kunnen aanbevelen.

Een volledig relaas van deze reis is te lezen op www.rudigeryl.be/Indonesië2015

Chauffeur was uitstekend en de hotels voldeden prima!

Familie Van Ahee, december 2014

We (drie broers, een zus en een nicht) hebben in het tweede kwartaal van 2014 samen met Buditours een vakantie van een maand samengesteld en gepland voor de periode rond de jaarwisseling. Deze vakantie zou beginnen op West Java (Bogor), daarna met de auto(busje) naar Oost Java en we zouden eindigen op Bali (Kuta).

Budi Tours heeft daarbij uiteindelijk geregeld: de auto met chauffeur, alle hotels, de vliegtickets (Garuda) en een aantal speciale dingen onderweg (waaronder een treinreis van Yogyakarta naar Surabaya). De chauffeur (en ook de auto) was uitstekend en de hotels voldeden prima.

Het enige wat tegen is gevallen is de aanpak van Garuda: voortdurend wijzigende vertrek- en aankomsttijden, annulering van een hele vlucht en, als klap op de vuurpijl, een aantal koffers die bij de terugvlucht in Jakarta waren achter gebleven. Overigens is dit laatste door Garuda dan wel weer correct opgelost en kreeg iedereen binnen twee dagen zijn/haar koffer thuis bezorgd.

De vakantie is voor iedereen een hele belevenis geworden die ons nog lang zal heugen, ook de tegenvallers die er zeker waren. We zijn allemaal een keertje ziek geweest wat vooral tijdens de tocht over Java een beetje problematisch was omdat we soms moesten doorrijden naar de volgende plaats. Een andere tegenvaller was de drukte, zowel in het verkeer als bij de bezienswaardigheden (zo kon je bij de Borobudur over de mensen heen lopen). De drukte is natuurlijk simpel te verklaren: Java is nou eenmaal vol (drie keer zo vol als Nederland en ook nog minder asfalt), het was regentijd (veroorzaakt ook files) en veel mensen hadden vakantie.

Toch hebben we meer dan genoeg mooie dingen gezien en gedaan, en kijken we positief terug op deze tijd.

Budi Tours heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het slagen van de vakantie. Ziekte en verkeersdrukte kun je een reisorganisatie niet kwalijk nemen, zeker niet als die je vooraf nog gewezen heeft op de regentijd en de vakantieperiode. Ook aan de problemen met Garuda kunnen ze weinig doen. Ik persoonlijk zou bij een volgende Indonesië vakantie Budi Tours weer in de arm nemen, alleen zou ik zelf meer rekening houden met de regentijd en vakantieperiodes (zeker op Java).

Omdat we zoveel wilden zien!

Danielle, Ricardo en Babette, Brussel (juli 2014)

Wij hebben zeker van Java, Bali en Lombok genoten en daar heeft Budi Tours een belangrijk aandeel in gehad. In het bijzonder hebben we de individuele aanpak, het rekening houden met de wensen, en het regelmatig contact voor en tijdens de reis erg geapprecieerd. De reis was soms wat vermoeiend, vooral in Java, maar dat komt ook omdat we zoveel wilden zien!

Jogjakarta in Java was voor ons één van de aangenaamste bestemmingen: de fietstocht, de stad, het onvergetelijke Prambanan en ook Borobudur, het aangenaam verblijf in Hati Mas,… Ook Ubud in Bali was een must : niet zozeer de stad zelf (overdag echt te druk), maar wel de prachtige omgeving die we te voet en met de mountainbike hebben verkend, een echt avontuur. Het snorkelen was mooier in Lombok (Sengigi) dan in Gili Air, nochtans de meest gekende plaats hiervoor.

Voor toekomstige boekers lijkt het ons erg belangrijk om goed aan te geven of je de grote toeristische attracties wil zien of ook wat ruimte wil laten voor wat minder gekende maar meer authenteke plaatsen, off the beaten tracks, en je wensen duidelijk door te geven. Regelmatig zo vroeg opstaan was voor ons niet altijd de moeite waard, doordat er zoveel toeristen waren dat het soms wat teveel werd (hoewel we er ten volle van bewust zijn dat we dat zelf ook zijn) .

De combinatie van vervoer per individuele wagen, met de trein en met de boten tussen de eilanden was een verrassende en afwisselende ervaring. Het is wel belangrijk dat de chauffeur voldoende Engels kent, voor een vlotte communicatie en het verstaanbaar maken van wensen ivm keuze lunchgelegenheid, enz.

De keuze van hotels was verrassend goed, in Pemuteran hebben we zowat in één van de mooiste kamers ooit gelogeerd (en we hebben al heel wat gereisd).

Nogmaals dank aan Gittan en Budi voor deze heerlijke reis en wie weet, tot een volgende gelegenheid !

Een goede mix van in- en ontspanning

Familie Blees, (juli 2014)

Budi Tours heeft voor ons een onvergetelijke en indrukwekkende reis over het eiland Sulawesi samengesteld. Een goeie mix van in- en ontspanning: wandelingen en excursies, kennis maken met de bijzondere rituelen en gebruiken in de Tana Toraja, de ontdekkingswandeling langs de mysterieuze megalieten in de Bada Vallei, maar ook voldoende strand- en zee genoegens. Goede chauffeurs en gidsen hielpen ons op weg, maar gaven ook ruimte om zelf nog wat te ondernemen en te bedenken. Boven alles vonden we het leuk om in contact te komen met de enthousiaste, vriendelijke en vrolijke bewoners van dit merkwaardig gevormde eiland. Die maar al te graag een praatje maken tijdens hun werk in de rijstvelden en hun soms onduidelijke klusjes langs de weg en onder hun huizen op palen gemakkelijk onderbreken om even met jou op de foto te gaan. En natuurlijk moesten zij soms weer lachen om onze wonderlijke klederdracht, ons geploeter op hoge wandelschoenen over de dijkjes tussen de sawahs en op de berghellingen, waar zij met speels gemak op slippertjes of zelfs op blote voeten hun weg vinden. Soms tref je er nog plaggenhutachtige woonhuizen, maar wel met een spaarlamp, een modern mobieltje en een opgevoerd motorfietsje. En allemaal kennen ze Van Persie en Robben, de helden van Belanda. We waren even in een andere wereld, weg uit aangeharkt Nederland. Een prachtige ervaring.

Een volgende keer schakelen we jullie weer in

Barbara de Groot, (juli 2014)

Ons contact met Budi Tours begon ik oktober 2013, Gittan was toen in Nederland voor de 50Plusbeurs en was zodoende in staat om persoonlijk een afspraak met ons te maken in Leiden. De eerste indruk die ik van Gittan kreeg was van dien aard dat ik er vertrouwen in had dat onze reis bij Budi Tours in goed handen was. Ons reisgezelschap bestond uit mijn man, ikzelf, twee van onze kinderen, schoondochter en 3 kleinkinderen (2, 4 en bijna 6 jaar). Van het begin af is er goed meegedacht met het programma, veel is aangepast aan onze wensen en beperkingen (o.a. de ramadan en het suikerfeest). Tijdens de reis was er ruimte voor overleg en indien nodig actie ondernomen.

Onze allervriendelijkste, Nederlandssprekende chauffeur werd tijdens de reis onderdeel van de familie; hij heeft wat gegil van de kleindochters stoïcijns ondergaan! Hoogtepunten van de reis op Java waren voor ons het bezoek aan mijn ouderlijk huis in Jakarta, een tegenvaller was dat mijn ouderlijk huis er niet meer stond, maar plaats heeft moeten maken voor een appartementencomplex.

Het safaripark was voor de kleinkinderen erg leuk en spannend en mooi om mee te maken dat het park goed onderhouden wordt. Natuurlijk de plantentuin in Bogor is ook nog steeds een belevenis om rond te lopen, wel jammer dat er geen vliegende honden meer zijn. Tijdens onze wandeling door de tuin kregen wij een echte Indonesische regenbui en nu hoef ik dus niet meer te vertellen hoe hard het kan regen in Indonesië. In Yogyakarta hebben de kleindochters genoten van de batikles, die een mooi batikschilderij hebben opgeleverd. Maar het bezoek aan het huis van Budi en Gittan die ons uitgenodigd hadden om bij hen te komen eten was wel het hoogtepunt van Yogya, onze kleindochters hebben behoorlijk gedold met de kinderen van Gittan.

Het gaat te ver om onze hele reis hier weer te geven, want het gaat per slot om onze ervaringen met Budi Tours.Wij kunnen niets anders zeggen dan prima gedaan! Een volgende keer schakelen wij jullie weer in, dat is zeker!

Meer dan tevreden.

Manon, Fraukje (juni 2014)

Team van Budi Tours, heel erg bedankt voor de organisatie van onze Sumatra reis. De route, hotels, auto , gids en chauffeur over alles zijn we meer dan tevreden. Het was een geweldige ervaring. Nogmaals dank hiervoor!

Onze dagen waren goed gevuld

4 Belgen (juni 2014)

Bedankt voor de prachtige reis die jullie voor ons hebben uitgestippeld, we hebben er van genoten, veel gezien en beleefd, onze dagen waren goed gevuld, de gidsen chauffeur op Sumatra waren heel goed, heel attent en veel van geleerd, altijd behulpzaam. Ook onze chauffeur op Java ,was een heel goed en rustige chauffeur, een zorgzame man. Zijn Engels was nog niet zo heel vlot maar hij leerde snel bij en maakte soms zelfs een grapje. De chauffeur op Bali hebben we maar kort gekend maar was ook een goede chauffeur.

Op de Organic Farm was het heel tof, toffe mensen, een direkt thuis gevoel, lekker eten, prachtige ervaring op het platteland in Bali. Ook de plaatselijke gidsen waren overal goed. We zijn nu een dag of 10 thuis en genieten nu na met onze vele foto's.

Topdriver!

Jong gehuwden uit Antwerpen (juni 2014)

Onze Java trip georganiseerd door Budi Tours was erg leuk en we hadden een topdriver (Edy)!

Welslagen van eenprachtige reis

Denis en Liliane (april 2014)

Early Birds Tour : zijn naam waardig – letterlijk -. Ideale kennismaking met Java, de natuur in zijn verscheidenheid, de mensen voor hun warm onthaal, hun tolerantie en hun levenswijze zowel in de stad, in de dorpen, rondom de vulkanen en op het platteland.

Een goed georganiseerde tour met afwisselende aktiviteiten, met bekwame lokale gidsen en een ervaren, rustige chauffeur om ons door het hectische verkeer te loodsen.

Een paar dagen Balie, Pemuteran, Munduk Tulamben voor een beetje uit te rusten en te genieten, hun voorstel van logies en wandeling is goed meegevallen.

Een dikke proficiat voor Gittan en Budi voor het aangename onthaal en verblijf in hun Hati Mas alsook voor het ganse team voor de coördinatie en het welslagen van deze prachtige reis waar wij zo dicht bij de lokale bevolking hebben kunnen staan.

Diversiteit van Bali, Gili Air en Lombok

FamilieOpdeBeeck (maart 2014)

Op de vakantiebeurs van Brussel hebben we Gittan van Budi Tours ontmoet. De verstrekte info op de beurs heeft ons overtuigd om met Budi Tours een reis te plannen.De voorbereiding en de communicatie met Gittan en Beti verliepen vlot.

Het resultaat van dit alles was dat we een zeer goede reis hadden en een vlot verloop. Zonder voorkennis van het land denk ik niet dat iemand deze reis kan plannen. Ze bracht ons op onverwachtte plaatsen en ook werden we geconfronteerd met contrasten in natuurschoon en leefomstandigheden.De aangeboden hotels (onze vraag naar authentieke hotels met local flavor) hebben gegeven wat we gevraagd hadden.Waar een gids werd aangeboden, heeft deze zich zeer flexibel opgesteld, was hij professioneel en toonde goede kennis van het land en een goede algemene kennis.Het bijwonen van een publieke crematie in Ubud en de ervaring tijdens Nyepi in Sanur waren onvergetelijke gebeurtenissen.

Wij waren op Lombok, Gili Air en Bali en hebben genoten van de diversiteit op deze 3 plaatsen. Opvallend voor ons waren de contrasten tussen het binnenland van Bali en de toeristische plaatsen in het noorden met Lovina en in het zuiden met Sanur.Een must voor Bali lijkt ons Ubud (aangenaam vertoeven tussen lokale shops, galerijen en restaurants).

Zeer geruststellend en highly appreciated was dat Budi Tours op geregelde tijstippen contact opnam met de gids/ driver om te vragen of alles naar wens verliep.

 

Een dikke proficiat en merci voor het Budi team

Marc &Michèle (oktober 2013)

Wij hebben onlangs 5 weken kunnen genieten van de Sunda Eilanden. We deden Sumba, Flores, Rinca, Lombok & Gili Air aan. Sanur op Bali was de vertrek- en aankomsthaven.

Door mijn onverzadigbare drang om naar reizen te zoeken ben ik ineens op de site van Budi Tours gekomen. Na wat rond gesurft te hebben op de site vond ik het wel aantrekkelijk om eens contact op te nemen. Mailtje geschreven op 31 december 2012 om 10u34 … 31 december 2012, 11u51 (+ 7 uurtjes, plaatselijke tijd) vriendelijk mailtje terug met erin wat algemene informatie.

Op mijn vraag het westen van Indonesië, Sumatra. Héél wat info gekregen van Gittan en wekelijks werd er heen en weer gemaild met nieuwe voorstellen en verbouwingen aan “onze” reis! Uiteindelijk, na engelengeduld van Gittan, op 12 maart 2013 stond onze reis volledig op punt. Zoals je hierboven kan lezen, Zuidoost Indonesië: De Sunda Eilanden.

Vijf weken lang mochten we genieten van authentieke cultuur, prachtige natuur, witte stranden, snorkelen over prachtig koraal met prachtige vissen en schildpadden, charmante slaapgelegenheden en lekker eten. Elk eiland heeft zijn eigen charmes. Verschillende religies: Katholiek, Protestant, Moslim, Boeddhisme en Hindoeïsme, andere vegetatie, vulkanen, … en vriendelijk lachende mensen. Je kan geen 200m rijden zonder een “Hello mister” te horen roepen door de kinderen. Overal met (Engelssprekende) chauffeurs en/of (lokale) gidsen die ons telkens konden begeleiden met kennis van zaken, met de mogelijkheid om af te wijken op het programma (meer of minder). Transfers met vliegtuigen, auto’s en boten: allemaal perfect geregeld. Je moet het maar doen.Daarom dit artikeltje, een dikke proficiat en merci voor het Budi team: Gittan, Budi & Beti, de chauffeurs en de gidsen.Als het van ons afhangt breien we er volgend jaar gewoon een vervolg aan!

http://www.tangatanga.com/swinnekes/

Heerlijke ervaring

Pauline (september 2013)

Wat een heerlijke ervaring. Met Budi Tours hebben we Indonesië mogen ontdekken op een intensieve maar toch relaxte manier. Vooraf hadden we onze voorkeur opgegeven van plaatsen die we graag hadden bezocht, welk evenwicht we zochten tijdens de reis en waar onze voorkeur naar uitgaat. De tour werd opgesteld en aangepast volgens onze feedback. De organisatie van de reis was tot in de puntjes uitwerkt waardoor wij ons nergens zorgen over hoefden te maken. TOP organisatie

Dajuma, Pekutatan als toetje

Johan en Reen Bohre (juli 2013)

Budi Tours heeft rekening houdend met onze specifieke wensen een mooie reis samengesteld voor 10 personen door Java met als toetje Pekutatan op Bali.Veel mailcontact met Gittan en Budi en goede raad van hen gehad voor we gingen.Chauffeurs waren prima en we bewonderen de wijze waarop ze zich door het chaotische verkeer manuvreerden.Knap hoor!

Ook de treinreis Bandung-Yokyakarta was heel comfertabel en mooi-mooie plaatjes geschoten.Hotels uitstekend en plezierig om te verblijven. Veel gebruik gemaakt van de aanwezige zwemgelegenheid. Erg lekker.Kortom, een heerlijke reis, goed georganiseerd en voor ons voormalige Indiegasten, lekker thuiskomen.

Dank aan Budi en Gittan en veel succes verder en goede gezondheid toegewenst.

Onze kinderen hebben het er nog over

Familie Van der Wilt (juli 2013)

Beste Gittan en Budi, Heel hartelijk bedankt voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben! De trip naar de Bromo was toch wel één van de hoogtepunten van onze vakantie op Java. Onze kinderen hebben het er nog steeds over. Ook voor onze (schoon)familie was het allemaal heel bijzonder om mee te maken. Ook die ene dag dat Budi ons rondleidde, daar hebben we met z’n allen van genoten. Super dat we via de mail al onze wensen van tevoren kenbaar konden maken. We hadden het ook allemaal zelf kunnen doen, maar vanaf hier is dat toch best lastig met ons beperkte internet (familie Van der Wilt woont in Papua). En het was eigenlijk ook wel handig dat we bepaalde dingen uit handen konden geven ; ). We hebben jullie al aanbevolen bij vrienden van ons die in oktober naar Yogja willen komen en zullen dat zeker ook richting anderen doen! We wensen jullie het allerbeste toe, ook qua gezondheid.

Persoonlijke directe betrokkenheid

Theo ‘t Hert (juli 2013)

We hebben een prima reis gehad en kijken met genoegen terug op het verloop.Als ervaren en kritische reizigers is de aanpak van Budi Tours ons goed bevallen. Goed meegedacht met het programma. De keus van de hotels was goed en aangepast aan de wensen, en als het eens tegenviel of mis ging meteen actie ondernomen. Dat is het grote voordeel van jullie organisatie, de persoonlijke directe betrokkenheid en daardoor slagvaardigheid. Edy, onze chauffeur op Java, sprak Nederlands en deed alles om het ons naar het zin te maken. Hebben we weleens anders meegemaakt. Kortom, wij  kunnen het een ieder aanbevelen, en je mag dit verhaal op de site zetten bij de gastenreacties.Het ga jullie goed en nogmaals bedankt.

Geweldige trip

Edith Wolswinkel (juli 2013)

Zouden Budi Tours bij iedereen aanbevelen, wat een geweldige trip. Hebben een reis Java-Bali-Gili Air gemaakt (zomer 2013). Vooraf aangegeven wat we wilden en met prima tips en hulp van Budi en Gittan is daar een meer dan uitstekende reis uitgestippeld.

Onze chauffeur Uwes was voor ons geweldig. Rustig, vriendelijk, sprak goed Engels en als wij dit wilden gaf hij onderweg leuke informatie over de plaatsen waar we doorheen reden. Wat wij ook erg leuk vonden, dat hij onderweg ook af en toe stopte om thee, snake fruit, cassave en alles wat we maar tegenkwamen onderweg liet zien, ons liet proeven.

De eerste week hebben we het programma iets moeten omgooien vanwege ziekte, dit is ook uitstekend opgelost.

Vonden uiteindelijk ruim 3 weken nog kort, maar deze reis had wel alle ingrediënten, cultuur, natuur en relaxen op het strand.

Straffe cocktail aan indrukken

Gezelschap Buyle (juni 2013)

Nadat we op het vakantiesalon samen met Gittan onze reis door Java en Bali uitgestippeld hadden werd het ongeduldig aftellen en waren we ook wel een beetje zenuwachtig voor deze stap in het onbekende.Maar de reis werd een enorme meevaller, met een héél straffe cocktail aan indrukken, emoties en veel respect voor de inwoners van dit prachtige land.Onze chauffeur Bagus gidste ons vakkundig door het enorm drukke verkeer en dat is al een hele geruststelling.

Naast de klassieke toeristische bezienswaardigheden weken we geregeld van de klassieke paden af en het waren deze verrassende tochten en het contact met de plaatselijke bevolking die het meeste indruk bij ons nagelaten heeft (dagtocht op Papandayan, home industries in Pangandaran  fietstocht in Solo en klim naar Ijenkrater ). Ik kan alleen maar zeggen dat deze reis alles en veel meer gebracht heeft dan we verwacht hadden.De tour was evenwichtig samengesteld , wel zwaar (maar dat was onze eigen keuze) en door de  inbreng van Budi  Tours werd het een echt onvergetelijke reis.Bedankt Budi en Gittan en zeker tot ziens

Goede suggesties vooraf

Ruth Noordduyn (maart 2013)

Onze Nederlandssprekende chauffeur heeft ons perfect begeleid op onze prachtige reis van Yogja naar Surabaya met als tussendoel het prachtige natuurgebied van de Bromo-vulkaan met de Tenggerbevolking. Goede suggesties vooraf van Gittan en Budi om de reis nog mooier te krijgen. Schitterende tochten tussendoor. De chauffeur was zeer behulpzaam met zijn kennis van de omgeving en tips over wat we konden gaan zien of doen onderweg. De meeste hotels waren fantastisch, zowel de locaties als de sfeer, en alle mensen daar erg vriendelijk!

Dank jullie wel, Budi Tours voor een schitterende 4-daagse afsluiting van onze lange Java-reis: geheel ontzorgd en geheel naar wens!

Value for money (II)

Familie Crum (november 2012)

Veel ruimte om eigen wensen in te brengen. Natuurlijke manier om met Java kennis te maken. Veel ruimte voor improvisatie. Kortom value for money

Wat wel of juist niet te doen

Patrick Wissink (september 2012)

In september 2012 heeft Budi Tours onze reis op Java verzorgd. Vanaf moment één zijn wij erg gelukkig geweest met onze keus voor Budi Tours. De persoonsgebonden, meedenkende, servicegerichte manier van handelen spreekt ons erg aan. Ondanks onze beperkte tijd op dit eiland en de vele (uit elkaar gelegen) locaties die wij wilden aandoen, Budi Tours regelde het en voorzag ons in goed advies wat wel / niet te doen. Onze gids Sutris was tevens erg aardig, meedenkend en betrokken. Wij kijken met een erg goed gevoel terug op onze tijd op Java met Budi Tours en wensen jullie erg veel succes toe in de toekomst!

Ruime Isuzu Elf

familie Stoopman Berkel en Rodenrijs (september 2012)

Onze ervaring is zeer positief en na een drukke reis heeft chauffeur Ferdi ons veilig in bali afgeleverd bij een door ons gehuurde accommodatie. We schrijven “veilig”, want het verkeer op Java is voor ons westerlingen ondoorgrondelijk qua verkeersregels en drukte. Ferdi heeft dit foutloos en met toewijding gedaan! Op onze reis hebben we de traditionele hoogtepunten ( Bogor, Bandung, Borobudur, Prambanan en Bromo) gedaan, maar daarnaast was er een fietstocht bij Solo en een tracking bij Sukuh in het programma. Wat ons betreft hoogtepunten om van nabij het javaanse leven te leren kennen. Dat fietsen en die wandeling zie je niet bij de grotere reisorganisaties en Budi Tours kenmerkt zich door een net iets andere benadering. Ze hebben daarbij zeer lokale expertise, want Gittan en Budi houden kantoor in Yogjakarta. Voor ons was dat heel praktisch omdat bij plotselinge ziekte tijdens een treinreis wij heel snel met behulp van Gittan en Ferdi ons programma aan konden passen. Hun aanbod van accommodatie en vervoermiddel ( een ruime Isuzu 11) doet niet onder voor andere aanbieders, terwijl hun prijsstelling en aanpak voor ons redenen waren vrij snel met hun in zee te gaan. We hebben er geen spijt van gehad en een fantastische reis gehad. We bevelen hun van harte aan!

Zorgeloze reis

familie Nijs (september 2012)

Via Budi Tours hebben wij Java op een interessante en interactieve manier leren kennen. Alle excursies (Bromo vulkaan, Ijen) waren geregeld waardoor wij zorgeloos onze reis konden aangaan. Onze chauffeur/gids heeft ons veel interessante weetjes gegeven over het land en heeft ons het echte Java leren kennen.

Altijd een glimlach

Anja, Wil, Theo en Mary (Augustus 2012)

Wij zijn met Ferdi van Yogjakarta naar Kalibaru gereisd. Ferdi stond ondanks de vertraging van onze vlucht, van enkele uren trouw op ons te wachten. Hij heeft ons heel wat mooie plekjes op Java laten zien. Hij is een rustige chauffeur en hij was er elke keer als we van een uitstapje terug kwamen. Hij was er altijd met een glimlach. Wij hebben gereisd met een rolstoel en dit is ook heel goed te doen met Ferdi. Bedankt voor de goede service

Fantastische vakantie!

Adrie en Reinder Manusiwa (juli 2012)

We hebben in februari 2012 Gittan van Buditours ontmoet op de vakantiebeurs in Utrecht.We hebben onze gegevens achtergelaten en gevraagd of zij voor ons een offerte voor een tour door Indonesie wilde maken.Dit is na veel overleg via de mail gelukt.Op 9 juli vertrekken Adrie en ik naar Jakarta met Turkish Airlines via Istanboel en Singapore.
In Jakarta worden we opgewacht door een chauffeur(Wusti). Hij brengt ons omdat we in de avond zijn aangekomen rechtstreeks naar ons hotel (Santika Premiere). Het is een luxe hotel.
Het ontbijt is perfect. We spreken af dat hij ons de volgende dag om 12.00uur komt halen. We gaan naar verschillende plekken in Jakarta. Zo komen we in de haven, op een markt, een groot winkelcentrum en een park bij het presidentieel paleis.'s Avonds brengt hij ons naar het vliegveld voor onze nachtvlucht naar Ambon. Als we er landen dan regent het. Er wacht een chauffeur op ons.
Hij brengt ons naar het hotel(Aston).
De volgende ochtend worden we door een chauffeur/gids(Jerry) opgehaald.We doen Ambonstad aan. Jerry breng ons naar een plek waar Molukse koffie werd geschonken en waar aan de muren veel Nederlands-Molukse bekenden hangen.De volgende ochtend worden we door Jerry naar de boot naar Saparua gebracht.
Het kost erg veel moeite om aan boord te komen. De tocht verloopt zonder problemen. Als we in de haven van Saparua aankomen worden we door onze plaatselijke begeleider(Aziz) opgehaald en in een busje naar ons verblijf op Saparua gebracht.
Het is een prachtige omgeving. Het heeft echter wel een nadeel.'s Avonds zijn er veel kakkerlakken in onze hut. We brengen wat tijd bij ons hutje aan het strand door. Aziz laat ons deze dagen ook diverse dingen (Fort Duurstede, een pottenbakkerij) van Saparua zien.
We gaan bijvoorbeeld naar een mevrouw die een uitgebreide maaltijd heeft gekookt speciaal voor ons.
Helaas regent het erg veel tijdens ons verblijf. De wegen worden daardoor ook steeds slechter. De ochtend dat we weer naar de boot gebracht worden stort het ook.
Na het ontbijt worden we door het busje naar de boot gebracht. Als we weer op Ambon zijn duurt het even voordat we de chauffeur gevonden hebben die ons weer naar het Aston hotel brengt.
We laten in het hotel onze kleding wassen.De volgende ochtend worden we opgehaald door een chauffeur die ons naar het vliegveld brengt. We vliegen naar Unjung Pandang (Makassar).
Daarvandaan naar Denpasar en daarvandaan door naar Labuan Bajo op Flores. Als we daar aankomen horen we dat onze koffers niet zijn meegekomen met de laatste vlucht en de koffers komen morgen pas.
Het probleem is dat we dan aan boord van een boot naar Komodo zitten. We gaan naar de boot en regelen dat we direct naar Komodo varen en 1 nacht minder aan boord zullen doorbrengen en een dag eerder naar een hotel in Labuan Bajo zullen gaan.
Er is tijdens de boottocht verschillende keren contact met Budi Tours die het probleem voor ons goed en snel oplost. De boottocht is fantastisch zowel de heen als terugtocht.
Het bootpersoneel verzorgt ons erg goed. Komodo en Rinca zijn eilanden waar je zeker een keer naar toe moet. We hebben diverse varanen, maar ook een buffel gezien. De gids op Rinca was een hele enthousiaste jongen die ons ook nog als extraatje een wilde bijennest heeft getoond. Als we terug zijn in Labuan Bajo worden we opgehaald door een auto van het hotel. We gaan naar het vliegveld om onze koffers op te halen. Het vliegveld is gesloten. Met hulp van diverse mensen komt er iemand van de luchtvaartmaatschappij die onze koffers heeft.
Omdat de taxi al weer weg is gegaan brengt hij ons ook nog naar het hotel (Puri Sari). We brengen hier een extra nacht door. We worden in de ochtend opgehaald door een chauffeur(Sipri).
Als eerste stop komen we in een dorp(Tado) waar we door de dorpsbewoners in klederdracht worden ontvangen. We doen mee aan een theeceremonie en krijgen ook betel te proeven. Dit is een kruid waarvan je rode tanden krijgt en wat ook verslavend is. Wij vinden het allebei vies.
Er wordt een demonstratie gegeven van een zweepgevecht wat erg imponerend is. We zien ook het mandenvlechten, pottenbakken en een speciaal orkest.De volgende stop is bij rijstvelden die in de vorm van een spinnenweb zijn opgezet. Dat is nergens anders zo, dus het ziet er ook wel bijzonder uit.We gaan richting Ruteng waar we wat eten in een restaurant.Sipri is een plaatselijke gids(Kristo) gaan halen die met ons een wandeling door de rijstvelden gaat maken.We brengen eerst onze spullen naar het hotel. Het is een nonnenklooster. We slapen op een ruime kamer.
Als we bij de rijstvelden zijn aangekomen gaan we samen met Kristo wandelen. Adrie heeft haar nordik wandelstokken bij zich. Desondanks is het een pittige tocht. Ze wordt op moeilijke plekken erg goed geholpen door onze gids.Aan het eind van de wandeling staat onze chauffeur. We gaan naar het hotel.We zijn zo moe dat we niet meer de stad ingaan om te eten maar dat we wat kaakjes eten die we onderweg hebben gekocht.De volgende ochtend vertrekken we naar Bajawa. We rijden door een mooie omgeving.
Onderweg stoppen wen worden door een vrouwelijke gids(Gigi?) opgepikt en we gaan naar haar dorp waar traditionele huizen staan. We moeten een heel eind omhoog lopen en het is heel zwaar voor Adrie.Als we in het dorp aankomen worden we begroet door een fluitorkest.
We maken hier nog een ceremoniële slachting van een kip mee. De ingewanden worden gelezen en er wordt verteld dat we een voorspoedige reis zullen hebben. De geslachte kip wordt later verwerkt in een maaltijd die aan ons wordt opgediend. We worden uitgeleide gedaan door het orkest. We nemen afscheid van de gids en onze chauffeur brengt ons naar een arakstokerij waar ik deze drank mag proeven. Ik vind het veel te sterk. We gaan verder richting Bajawa. De weg is slecht want er wordt overal aan de weg gewerkt.
In Bajawa slapen we in een hotel(Happy Happy) wat gerund wordt door een Nederlands echtpaar.Ik ga de volgende ochtend alleen, Adrie is bekaf en wil een ochtend rustig bij het hotel blijven, met de chauffeur naar een traditioneel dorp waar ook een wandeling door de bergen met een gids is ingepland.Samen met de gids bekijk ik eerst een van de dorpen. We gaan samen de wandeling maken. Het is een behoorlijk lange zware wandeling waarbij we halverwege in een traditioneel dorp rusten. De gids legt uit wat de betekenis is van de diverse symbolen bij de hutjes.
Aan het einde van de wandeling worden we opgepikt door onze chauffeur.Ik maak nog een aantal foto's van de hutjes. Daarna gaan we onderweg naar het hotel. Bij het hotel aangekomen wordt afgesproken dat de chauffeur ons later in de middag ophaalt om naar een warmwaterbron te gaan waar we kunnen baden. Zoals afgesproken komt hij ons halen en brengt ons naar de warmwaterbron waar we kunnen baden.Het is erg goed te doen en ook wel erg lekker.'s- avonds worden we door Sipri opgehaald en naar een restaurant gebracht voor het avondeten.
Als we klaar zijn worden we ook weer door hem naar het hotel gebracht. De volgende ochtend vertrekken we naar Moni. Het is een lange rit. We zijn diverse keren gestopt. Ook aan een strand met blauwgroene keien.In Moni verblijven we in het Kalimutu EcoLodge.De volgende ochtend ga ik naar de meren met 3 verschillende kleuren. Er gaat een gids mee. Ik maak er erg veel foto's. Van de meren maar ook van de zonsopkomst. Als we weer terug zijn in het Eco Lodge halen we Adrie op en vertrekken richting Maumere.We sluiten ons verblijf op Flores af in het hotel Sea World. We nemen afscheid van onze Sipri. We hebben een hut direct aan het water.'s Avonds is er een Indonesisch buffet waar we gebruik van maken. De volgende morgen worden we met een taxi naar het vliegveld gebracht. We vertrekken naar Denpasar.
We houden onze koffers goed in de gaten en hopen dat er niks mis kan gaan. In Denpasar pikken we onze koffers weer op.De chauffer(Made) staat al op ons te wachten.
We moeten wel ver lopen voordat we bij de instapplaats zijn maar dan gaat het heel snel.De taxi brengt ons naar Ubud. Het hotel is de Honeymoon Guesthouse. We brengen in Ubud een aantal dagen door. We bezoeken het centrum, laten ons masseren en gaan zwemmen in het hotelzwembad, Adrie gaat naar de kapper en we gaan in het dorp eten.
We trekken verder naar Amed. Eerst doen we Bedugul aan en gaan naar de tuinen van Candi Kuning. Ook gaan we onderweg langs bij een koffieproeverij.We komen ook bij een tempel Puri Luhur Batakau. Hier moeten we een sarong om.Onderweg naar Ahmed komen we vast te zitten in een ceremonieoptocht en uiteindelijk komen we erg laat aan bij ons hotel(Uyad Amed).De volgende ochtend vertrekken we naar Candi Dasa. Eerst doen we de de paleistuinen(Tirtaganga) aan.Het is een mooi hotel. We worden ontvangen met een koel drankje en vochtige handoeken om ons af te koelen.We gaan zwemmen in het zwembad van het hotel.Het avondeten is matig.
We zien na het avondeten een optreden van een Balinese dansgroep.Het ontbijtbuffet de volgende morgen is erg goed. We gaan verder richting Sanur.
De gids brengt ons ook nog naar een Batikfabriek waar we wat spullen kopen die we als cadeau willen geven. Verder doen we ook nog een zilver en goudfabriek aan. Hier blijven we maar kort want we willen hier toch niets kopen. In Sanur(hotel La Taverna) worden we ook weer ontvangen met een drankje en verkoelende doekjes.We worden netjes naar onze kamer gebracht. We gaan later de stad in om enkele boodschappen te doen.'s Avonds maken we een strandwandeling.
Hierna dineren we bij het hotel. De volgende dag blijven we in de buurt van het hotel op het strand. Deze avond gaan we de stad in en raken de weg kwijt.
Gelukkig komen we een Hollands echtpaar tegen die ons de weg naar ons hotel wijzen. De volgende dag blijf ik bij onze kamer want ik ben de vorige dag op het strand verbrand en wil niet dat het erger wordt. Adrie gaat boodschappen doen en wandelt langs het strand. Ik wil vanavond naar een countryclub waar een oude bekende van mij in de band speelt. Dat heb ik vandaag via google uitgevonden.Deze avond gaan we dus naar de countryclub. Het wordt een gezellige avond. We spreken met Roy, dansen op de muziek en genieten van de hartelijkheid die de mensen hier uitdragen.
De volgende morgen gaan we de stad in om de laatste inkopen te doen. We blijven bij het strand van ons hotel, lezen wat en rusten uit voor de reis terug naar Nederland. Deze avond wordt er tijdens het avondeten muziek gemaakt door een gitarist en een saxofonist. De volgende ochtend maken we nog een wandeling langs het strand.We gaan de koffers pakken. Nadat we ons afgemeld hebben en de rekening betaald komt onze chauffeur ons ophalen.Hij brengt ons naar het vliegveld. Hier begint onze reis naar huis, Denpasar, Jakarta, Singapore, Istanboel en eindelijk Amsterdam.We worden afgehaald door Menno(schoonzoon) en Sanne(kleinkind). Zij brengen ons naar huis.
Het is een fantastische vakantie.

Waanzinnige vakantie

familie Herrewijn (juli 2012)

Wil je onze vakantie nog eens dag na dag nalezen kijk dan op www.herrewijn.wordpress.com
Al met al een waanzinnige vakantie die precies is verlopen zoals verwacht en gehoopt en door de duidelijke instructies en de goede organisatie van Budi Tours tot een goed einde is gebracht. Gittan en Budi nogmaals bedankt namens Mar, Mylou, Sven, Britt en Marcel

Indonesië met Budi Tours is een echte aanrader!

familie Paauw (juli 2012)

We hebben een fantastische vakantie gehad in het prachtige Indonesië. Alles was perfect verzorgd met goede hotels en prettige chauffeur. Rondreizen met chauffeur heeft grote voordelen doordat je niet steeds alles zelf hoeft te regelen en als er ooit iets misgaat dan kan hij zorgen dat dingen snel worden opgelost. Bij het samenstellen van de reis is de persoonlijke benadering van Gittan erg handig; je kunt de reis aanpassen naar je eigen wensen op ieder gebied. Kortom; Indonesië met Budi Tours is een echte aanrader!

Goed gelukt

Dieuwertje Smolenaars (juli 2012)

We hebben het Budi Tours lastig gemaakt met onze eisen voor een samengestelde reis.Ik en mijn vriend hadden eigenlijk alles al redelijk in ons hoofd zitten, maar wilden toch via een reisorganisatie het een en ander geregeld hebben. En dan ging het vooral om het vervoer van en naar vliegvelden en slaapplekken. Dit is uiteindelijk goed gelukt en Budi Tours heeft ons geholpen met de overnachtingen bij Tangkoko NP(Sulawesi) (met vervoer van hotel daar heen en terug naar het vliegveld) en een tour naar Gunung Halimun (java) inclusief ophalen/brengen van vliegveld en hotels tussen door. Deze tour was goed geregeld en we kwamen aan niks te kort tijden de nachten in Gunung Halimun. De gids en chaufeur/kok waren erg aardig en konden ook goed Engels.

Mooie reis; maar niet meer het land van vroeger

Lex van Emden & Marianne Mérelle (juli 2012)

Wij hebben gedurende bijna drie weken een reis op Java gemaakt. Daar zijn wij beiden geboren zijn, maar wij zijn er bijna 60 jaar geleden weggegaan. Onze bedoeling was om plekken uit onze jeugd en de jeugd van onze ouders te bezoeken. Daarnaast wilden we ook kennismaken met de cultuur en de natuur van Java. In samenwerking met Gittan hebben we een reis samengesteld, die ons van Jakarta via Bogor, Malabar, Bandung, Cirebon, Semarang, Jogjakarta, Solo, Malang, Bromo in Surabaya bracht. Tijdens deze reis was Adam onze chauffeur, maar hij fungeerde ook zoveel mogelijk als gids.
De reis was een onvergetelijk ervaring. Een groot gedeelte van de oude adressen, gebouwen en straten hebben we kunnen vinden. Het aller-leukste was dat we het geboortehuis van Lex teruggevonden hebben, hoewel we maar een heel summiere plaatsaanduiding hadden. Adam heeft voor dit succesje gezorgd: hij was onvermoeibaar in het vragen en zoeken, net zo lang tot we het huis gevonden hadden. Hij heeft er zelfs voor gezorgd, dat we het huis mochten filmen en fotograferen, want het huis wordt nu bewoond door een streng gelovige moslimfamilie.
We hebben kennisgemaakt met allerlei aspecten van de Javaanse cultuur: de angklung, de gamelan, het batikken, het maken van de wajang kulit-poppen en de houten wajangpoppen, het Jokja-zilver, de Ramayana-dans. We hebben de prachtige tempels van Borobudur en Prambanan gezien.
In Malabar hebben we de theevelden bezocht en het machinaal maar ook handmatig plukken van de thee. In de buurt van Solo hebben we een bergwandeling gemaakt en hebben kunnen zien hoe hard de boeren moeten werken om hun land en de prachtige sawa’s te bewerken. We hebben ook een fietstocht gemaakt en met eigen ogen kunnen aanschouwen dat een groot gedeelte van de Indonesische bevolking echt keihard en in heel moeilijke omstandigheden moet werken om een beetje geld te verdienen.
Maar we hebben ook geconstateerd dat dit Indonesië niet meer het land van vroeger is. Wat een vervuiling, drukte van auto’s en brommers, corruptie, armoede, gebrek aan belangstelling van de regering voor het milieu, onderhoud van wegen en huizen en de arme mensen. Dat was iets waar we erg van schrokken en ook aan moesten wennen.
Wij hadden een schat van een chauffeur, Adam. Een vriendelijke, uiterst behulpzame man van 35 jaar. Werkelijk niets was hem te veel voor “de papa en mam”. Adam sprak nog niet zo goed Nederlands aan, maar hij heeft er alles aan gedaan om ons alles zo goed mogelijk uit te leggen. Hij was onvermoeibaar in het regelen van zaken voor ons: het lekkerste eten, de mooiste plek in een restaurant, een boer die zijn sawa ploegde met zijn ossen en speciaal voor ons ging poseren. Hij zag het als zijn heilige taak om ons alle plekken van “nostalgia” uit ons programma te laten zien. Hij voelde zich verantwoordelijk voor ons en wilde bijv. per se mee naar Bromo, om te zorgen dat ons niets overkwam. Zo stond hij dus op zijn instappers en met zijn blauwe muts op te klappertanden in de kou. Hij kwam met suggesties voor zaken die de reis voor ons nog leuker en interessanter zouden maken en hij was altijd op zoek naar plekjes voor de beste “view”. Wij voelden ons meteen op ons gemak bij hem. Soms at hij met ons mee, soms trok hij zich heel bescheiden terug. Hij was erg bezorgd toen we allebei ziek werden en kocht van alles voor ons om weer beter te worden. Adam heeft er voor gezorgd dat we een goede reis gehad hebben.

Fietsen in Solo; topper uit onze reis

familie Van Helvoort (Juli 2012)

We hebben een prachtige korte rondreis gemaakt door Java, van Yogyakarta naar Surabaya met onze twee zonen van 10 en 12. Bakti onze bijzonder vriendelijke chauffeur stond ons bij aankomst op het vliegveld al op te wachten en heeft ons de hele reis rondgereden. Yogyakarta was prachtig met de Borobudur en het Prambanan, en helemaal niet druk in de ramadan; super! In de kampongs van Oost-Java hebben we een hele leuke fietstocht gemaakt onder begeleiding van onze gids Tri. Ongelofelijk hoe hard mensen daar werken voor een paar Rupiah... heel indrukwekkend; iedereen was ook erg aardig en wilde graag laten zien wat ze deden, wat ons betreft een van de toppers uit onze reis. De trek naar de waterval de volgende dag was ook erg leuk, net als ons verblijf in Malang, maar het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) was toch wel de zonsopgang bij de Bromo-vulkaan; zo ontaard mooi! Na een uitgebreide rondleiding op een fruitfarm met prachtige rijstvelden zat onze reis er helaas al weer bijna op en zijn we via een lange rit naar Surabaya gereden. Daar sliepen we in het fantastische Maja Pahit hotel (het vroegere Oranje-hotel), waar je je echt waande in koloniale tijden. Budi en Gittan bedankt voor de goede organisatie!

Maak uw wensen kenbaar

families Boers en Baay (juli 2012)

Onze wensen hebben we kenbaar gemaakt bij Budi Tours en zij hebben met hun kennis van het land alles met elkaar verbonden tot een prachtige reis dwars door Java naar Bali. Mensen die met kinderen reisen moeten er rekening mee houden dat ze genoeg tijd inbouwen voor de kinderen om de opgedane indrukken te verwerken en niet te veel op één dag willen bekijken. Men moet zich ook realiseren dat een afstand van 40 km meer tijd in beslag neemt als in Nederland, zeker op Java waar het verkeer heel erg druk is en de wegen smal. Het verkeer is ook heel erg wennen, het lijkt nooit rustig te worden en vooral de vele motoren die links en rechts inhalen. Het oversteken is ook een punt die je moet leren en durven.
De bevolking die we ontmoet hebben in de diverse steden en dorpen zijn zo vriendelijk en hartelijk dat je bijna niet weet wat je overkomt. Budi Tours heeft een voor ons mooie route uitgestippeld, waar een privé bezoek in Surabaya prima inpaste en de chauffeur zich geweldig van zijn taak heeft gekweten om de adressen te vinden. Het was een prachtige reis en een hernieuwde kennismaking met het land waar ik geboren ben en als kind gewoond heb.
We hebben expres voor een individuele reis gekozen, omdat we de mogelijkheid wilden hebben om van een programma te kunnen afwijken als dat nodig was.
Budi Tours kan ik een ieder aanbevelen, maak uw wensen kenbaar en zij zullen zorgen dat er een mooie reis ontstaat.

Weekendje genieten

Familie Van der Locht, Cilegon Indonesie (juni 2012)

We zijn zeer tevreden over service van Budi Tours. Er werd snel gereageerd op mails en er werd voldoende informatie gegeven over de trip. De trip was zeer gevarieerd met als hoogtepunt de fietstour in Solo. Echt knap hoe je kan zien hoe de ambachten uitgevoerd worden.
We hebben genoten van een weekendje Yogya en zullen in de toekomst zeker nog uitstappen maken die door Budi tours georganiseerd zijn.

Prachtige plekjes bezocht

familie Van den Dool (juni 2012)

We hebben met ons gezin met 3 kinderen (14, 12 en 9) een fantastische reis gemaakt door Oost-Java met onze lieve en veilige chauffeur Bagus.
Prachtige plekjes bezocht, bijzondere accomodaties, heerlijk gegeten, veel verwondering over cultuur en natuur.
Alles heel goed georganiseerd, en zonder enige problemen verlopen.Door Bali hebben we zelf gereisd. Moet eerlijk zeggen dat ik Budi Tours daar af en toe wel gemist heb!
Bedankt voor deze mooie reis! Succes met het bedrijf.

Lekker gelachen

Kik en Ingrid van der Willigen (mei 2012)

Op zaterdag 5 mei worden we rond 8 uur opgehaald door Budi. Tijdens de rit naar Solo, vertelt hij over alle bezienswaardigheden onderweg en de geschiedenis van de streek. In Solo op de fiets voor een tocht langs diverse ambachten op het platteland. Met een vlot gaan we de rivier over. Vooral de werkplaats waar de gamelans worden gemaakt, maakt op ons indruk. Het enthousiasme en de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking en vooral de kinderen, is hartverwarmend. De fietstocht is een groot succes en zeer aan te bevelen. Dan rijden we door naar Sukuh met onderweg de nodige stops om te genieten van het uitzicht. We brengen een kort bezoek aan Candi Sukuh. Ons hotel is prachtig gelegen met uitzicht op de vallei.
’s Morgens starten we met een lekkere wandeling door de omgeving, we zien hoe de plaatselijke bevolking hier woont en werkt.
De rit naar Malang is lang, maar onderweg is genoeg te zien. We lunchen onderweg en stoppen bij rijst- en suikerrietvelden, waarbij Budi ons uitleg geeft. Het is donker als we in Malang aankomen.
Tijdens het ontbijt, komt Budi ons vergezellen en bespreken we de dag. We lopen door de stad, nemen een kijkje in Hotel Tugu, een schitterend oud koloniaal pand en gaan via de vogeltjesmarkt naar Toko Oen, waar Budi ons opwacht. Een kopje koffie en dan naar Tampung waar we overstappen op de jeep. Onderweg een korte wandeling naar de waterval en vervolgens gaat onze rit verder over smalle hobbelige weggetjes door bossen, steeds hoger tot de boomgrens. Daar wordt het landschap uitgestrekt en woest. We rijden door de krater richting Bromo. De wolken hangen laag en helaas begint het flink te regenen waardoor we niet de Bromo kunnen beklimmen. Jammer, maar aan het weer valt niets te veranderen. Ons hotel ligt aan de kraterrand en na de thee gaan we ondanks de regen toch even wandelen. Budi zien we morgen weer.
s’Morgens vroeg horen we het gebrom al van de jeeps richting de top voor de zonsopkomst met uitzicht op de Bromo vulkaan. Wij gaan lopend naar het uitkijkpunt, een klein uurtje de berg op. Het uitzicht op de Bromo en Semeru is fantastisch. Het is droog maar de wolken hangen nog steeds laag dus van een mooie zonsopkomst is weinig sprake maar we genieten even goed. Na het ontbijt treffen we Budi weer en rijden naar Surabaya. Daar nemen we afscheid van Budi en stappen op het vliegtuig naar Denpasar. We hebben genoten van onze mini trip van west naar oost Java. Met Budi was het heel gezellig en we hebben op z’n tijd ook lekker gelachen.

Al de chauffeurs die wij via jullie hadden zijn goed en aardig.

Yolanda Witlox (mei 2012)

Deskundig advies

Wieneke Paulsen (april 2012)

Deze reis naar Semarang was voor mij erg bijzonder omdat ik ook mijn weeshuis weer zou gaan bezoeken. Budi en Gittan hebben ons deskundig geadviseerd omtrent de te boeken vluchten en de nadere invulling van het reisprogramma. Met onze chauffeur Fredy hebben we de reis zelf kunnen indelen en hebben we dagtrips naar de Borobudur, Solo en Gedong Songo gemaakt. We houden hele mooie herinneringen en foto’s over aan deze reis!

Goed en passend

Sjan en Jelle Bergsma (april 2012)

Wij hebben jullie dienstverlening als goed en passend beschouwd. Het programma voldeed aan onze verwachtingen. Over het algemeen waren de hotels goed. De chauffeurs/gidsen waren aardig en behulpzaam. Zeker de aparte gids op Bali gaf ons veel extra informatie en toonde een grote mate van flexibiliteit i.v.m. hetgeen wij wilden en mogelijk was.

Terug naar Indonesië

Judith en Fred, Den Haag (april 2012)

Jakarta is de stad waar Judith geboren is en daarna een paar jaar gewoond heeft, de stad uit de familieverhalen.
Voor ons was nu het moment gekomen om terug te gaan. Behalve de oude plekjes, wilden we ook de Art Deco van Bandung en Malang zien. En natuurlijk de toeristische hoogtepunten rond Jogjakarta en op Oost Java. En - net als bijna iedereen - wilden we onze reis afsluiten op Bali.
Wij hadden gedacht alles zelf te organiseren, maar dat bleek niet zo eenvoudig te gaan. We ontdekten Budi Tours op het internet en lazen goede recensies.

Dankzij Budi Tours is het een fantastische reis geworden. Door onze rustige -Nederlands sprekende- privéchauffeur werden we veilig door het extreem drukke verkeer van Java en Bali geloodst. Per dag bespraken we de vertrektijd en het programma. We hebben vorstelijk gereisd en alles gezien, wat we uitgezocht hadden (en meer nog).

Een aantal overnachtingen hadden we zelf al geboekt. In de ontbrekende plaatsen hadden Gittan en Budi prachtige overnachtingsplekken voor ons georganiseerd. Ook entreekaartjes, gidsen en treinkaartjes waren prima voor ons geregeld. De informatie die we vooraf kregen over gewoonten en gebruiken in Indonesië, was zeer verhelderend.

We hebben genoten van de reis! Met heel veel plezier kijken we terug op de heerlijke tijd die we in Indonesië gehad hebben.

Zonder jullie niet zo'n fijne tijd

Elise Pietersen (Februari 2012)

Wij hebben een rondreis gemaakt vooraf aan familiebezoek waar we op de bruiloft van mijn broer te gast waren. Ons gezelschap bestond uit 4 personen. Zelf hebben we een planning gemaakt met behulp van adviezen van Gittan en Budi, en hierbij zeer waardevolle aanvullingen op ons plan gehad. Zoals afgesproken meldde Ferdi onze chauffeur zich ruim op tijd bij ons Hotel waar onze reis begon. Prima vervoer, comfortabel busje met veel beenruimte en voldoende voor onze bagage. Ferdi was meer dan een chauffeur, als een rustig baken in de hektiek van alle indrukken. We hebben ook een deel van het traject met de trein gedaan omdat dit een prachtig onderdeel is waar je hele mooie uitzichten hebt. Ferdi had de kaartjes geregeld en zorgde ervoor dat we de volgende morgen naar het station werden gebracht. Hij haalde ons weer op bij de eindbestemming en nam de koffers mee zodat we in de trein alleen maar onze handbagage mee hoefden te nemen. Hij was altijd op tijd, we hebben nooit ergens hoeven wachten. Ook met Bagus hebben we prima ervaring. Als we nog een keer naar Indonesië gaan, dan zeker weer met Budi Tours! Zonder jullie hadden we niet zo’n fijne tijd gehad!

Pareltjes van Java

Griet Evens, Belgie (augustus 2011)

Onze reis door Java was kort maar krachtig! Door een prima samenwerking met Gittan op voorhand, en de goeie rijkunsten van chauffeur Bagus hebben we enkele pareltjes van Java kunnen zien: Yogyakarta, Borobudor, Prambanan, Bromo,...
We waren aangenaam verrast door dit mooie land. Na onze fantatsische ervaring met Sulawesi hadden we een beetje schrik van het ‘toeristische’ Java, maar dat was helemaal onterecht. Borobudor, Prambanan, ... we waren telkens een van weinige toeristen die op deze fantastische plaatsen rondliepen (al zal de ramadan daar ook voor iets tussengezeten hebben). Onze chauffeur heeft ons zonder problemen overal naartoe gereden. Het had niet beter kunnen verlopen!

Bedankt!

Heel bijzonder

Jan, Marjon, Anouk, Jasper, Thijmen (juli 2011)

We hebben een ongelofelijk mooie reis kunnen maken met ons gezin, een onvergetelijke ervaring. Door onze chauffeur is het echt heel bijzonder geworden, hij werd onderdeel van ons gezin, hoorde bij ons en voelde zich verantwoordelijk voor ons. Hij was er altijd, regelde alles voor ons en was echt een rots in de branding. We hoefden maar iets te roepen en de chauffeur regelde het wel! Doordat onze dochter ziek werd heeft hij ons constant bijgestaan, de dokter opgeroepen, medicijnen gehaald. Ook Gittan en Budi waren er direct en hebben alle moeite gedaan om het voor ons goed te regelen. Dank jullie wel voor advies, voor de prachtig samengestelde reis! Wij komen ooit nog eens terug en kunnen maar moeizaam wennen aan het drukke leven in NL.

Blij dat alle zorg ons uit handen is genomen

Johan en Greta (juli, 2011)

Eind 2010 boekten we 2 losse tickets, met eindbestemming Jakarta, Indonesie. De bedoeling was om op de bonnefooi een reis te maken over Java en Bali.

Na wat uitzoek werk en rekenwerk stuiten we op Budi Tours. We lezen goede recensies en het aanbod wat op de website staat, spreekt ons ook aan. We besluiten d.m.v. mail, contact te leggen.

De volgende dag al antwoord! Dat spreekt ons aan en na wat mailverkeer hebben we samen met Budi Tours onze reis samengesteld. Nu hebben we een privé chauffeur, de hotels en we besluiten ook wat excursies vast te leggen.

We hebben een uitgebreid reisverslag gemaakt: johanengretaopreis.waarbenjij.nu

Nu, alweer een paar weken terug in Nederland, kijken we met plezier terug naar deze mooie reis! Wat zijn we blij dat alle zorg (chauffeur regelen, zoeken naar beschikbaar hotel) ons uit handen is genomen. We hebben onze 3 weken beter kunnen benutten en meer het vakantiegevoel ervaren!

Een topper!

Diede Vreeswijk & Jordan Henkel, Sleeuwijk (juli 2011)

We hebben een super reis gemaakt naar Java. In Java hadden wij Sutrisno als prive chauffeur, hij is een topper! Sutrisno vertelde ons alles over het land en vond niks te gek! De auto was ook top, splinternieuw met lekkere airco, ook rook het zelfs lekker in de auto. Dat is niet vanzelfsprekend in Indonesie!

10 familieleden

Jan en Rineke de Wolff (juni 2011)

Omdat wij met 10 familieleden op reis wilden i.v.m een huwelijk in de familie op Java, was het best moeilijk een reisorganisatie te vinden, die aan al onze wensen kon voldoen.
Na wat mailcontact met Budi Tours maakten we een afspraak voor een ontmoeting op de vakantiebeurs in Utrecht. Tijdens dat gesprek groeide ons vertrouwen in deze organisatie, ze kenden alle leuke plekjes, waar wij graag naartoe wilden, kortom, alles wat wij graag wilden was mogelijk. Dus maar een offerte gevraagd ( bij meerdere organisaties)
Uiteindelijk kwam Budi met de beste offerte voor de leukste reis, die best ingewikkeld was, omdat niet alle 10 personen even lang mee konden reizen. Bovendien wilde niet iedereen naar hetzelfde gebied op Bali na afloop van de rondtour op Java.
We hebben een schitterende reis gehad, alles tot in de puntjes geregeld, met een geweldige (nederlands sprekende) gids, die ons ook de minder bekende plekjes en dingen liet zien. Een reis om nooit meer te vergeten!

Lang nagenieten

Robert Zeijlemaker, Stockholm Zweden (juni 2011)

Wij hebben een fantantastische reis door een deel van Midden Java en door Oost Java gemaakt. De opzet van Budi Tours heeft mij van begin af aan zeer aangesproken. Het houdt een grote mate van flexibiliteit in. Ook het contact met Budi Tours is zeer positief geweest.  Ik hoop, dat het feit, dat we nog steeds en ongetwijfeld nog lang ten volle nagenieten van de reis, voor Budi Tours een goed resultaat is.

We zouden zo weer gaan!

Manuel Hutten & Jorinda Mes (juni 2011)

Budi Tours heeft ons nu met een schitterende terugblik het mooie Indonesië laten zien en bewonderen. Enorm leuke fascinerende rondreis gemaakt door Java en Bali. De reis was ontzettend goed verlopen en we zijn er erg tevreden over.

Tijdens de reis ook nog Gittan en Budi zelf ontmoet. Aardige en gastvrije mensen. We zouden zo weer gaan!

Java en Bali van binnen uit

Han en Jeannette Borm (juni 2011)

Hebben dankzij de goede organisatie en onze alleswetende chauffeur Amri, die niets te veel was, een prachtige en gezellige reis gehad; jullie hebben ons Java en Bali laten zien van binnen uit.

"In de voetsporen van mijn vader"

Johan en Wilhelmien, Ede (mei 2010)

Wij wilden graag een zeer persoonlijke reis door Java maken. Een reis " in de voetsporen van mijn vader" die destijds als militair op Java is geweest. aan de hand van zijn fotoalbum hebben we de reis samengesteld en aan Budi tours voorgelegd. Samen met hen hebben we wat aanpassingen gedaan. Het is een voor ons onvergetelijke reis geworden. Budi tours is een geweldige reisorganisatie waar we vanaf het eerste contact al een goed gevoel bij hadden. Met name het persoonlijke contact en het goed in kunnen leven in de wensen maakt dat wij Budi tours van harte aanbevelen bij onze familie, vrienden en kennissen.

'vrij' georganiseerd

Marga en Peter van Poppel, Vught (april 2011)

Met Budi Tours hebben we ons ‘eigen trip’ door Java gemaakt; alles perfect georganiseerd en toch vrij om te doen wat je zelf wil, ideaal! De bekende toeristische bezienswaardigheden waren in onze trip verwerkt, maar ook diverse activiteiten en ontmoetingen met lokale bevolking. Hierdoor krijg je een gevarieerd beeld van het leven en de cultuur op Java. De chauffeur rijdt je veilig door het land, verteld je veel en weet ook nog waar je lekker kunt eten!

Hollandse voortvarendheid

Nanda, Peter, Naomi en Sjef, Den Haag, (februari 2011)

Wij (gepensioneerd reisleidster en journalist) regelden voor onze 60-daagse reis door Thailand-Maleisië-Java en Bali, de meeste hotels en het vervoer zelf. Alleen voor Java stuitte dit op problemen. Wij waren dan ook blij verrast om via via in kontakt te komen met Budi Tours. Binnen 24 uur kregen wij antwoord op onze vragen
en een voorstel voor een 14-daagse tour door Java tegen redelijke prijzen. Alles met Hollandse voortvarenheid en keurig verzorgd. Wij ontmoette vóór onze reis Gittan en Budi in Nederland, wat een prettig gevoel gaf. Alles was perfect verzorgd en het programma, chauffeur en auto stelden ons niet teleur. Budi Tours regelt haar zaken uitstekend en is van harte aan te bevelen.

Onvergetelijke huwelijksreis

Monique en Cor Boonen (december 2010)

In december 2010 zijn wij voor onze huwelijksreis 3 weken naar Indonesie geweest.
Het was een onvergetelijke reis waar we heel veel gereisd en gezien hebben.
Mede door Budi Tours hebben we een zeer comfortabele reis gehad. Toch prive wanneer je dat wil
en daarnaast de luxe van een eigen auto en een chauffeur (Bagus).

Heel fijn dat je lokale chauffeur hebt, die dus veel van het land weet en je veel kan vertellen. Hele aardige, persoonlijke mensen van Budi Tours, die je ook echt op weg helpen en willen dat je een fijne vakantie hebt ! Bij ons is dat zeker gelukt !

Vooral genieten

Joanna-Sue en Kelsey-Jane van Poppel (november 2010)

Onze ervaring is zeer positief. De service (chauffeur Bagus, hotels en bezienswaardigheden) vonden we heel erg goed en betrouwbaar. Daarnaast vonden we het heel fijn en leuk om jullie te ontmoeten. Op deze manier een reis maken zorgt voor direct contact met het echte Indonesië en veel vrijheid, maar het blijft veilig en je komt minder snel in aanraking met vervelende verassingen. Dus het is vooral genieten en minder zorgen en dat is echt vakantie! Met andere woorden, wij vinden het een echte aanrader en wij willen jullie nogmaals bedanken voor deze reis.

Budi Tours is veel “value for money”

Fam. Muijsenberg, Maasbree (augustus 2010)

Zowel bij de voorbereiding als de uitvoering van de reis biedt Budi Tours veel toegevoegde waarde. De toewijding van de chauffeurs oversteeg onze verwachtingen. Chauffeur/gids Budi is niet iemand van een standaardreis, maar probeert de hele dag iets toe te voegen en ons te verrassen. Daardoor kregen we als klant constant het gevoel dat men het ons extra naar de zin

Jaloers geworden

Fam. Hovestadt, Rumpt en Fam. Van Es, Voorschoten (april - mei 2010)

Voor Budi!

Je hebt ons een land getoond
van bergen en van dalen
van sawah's als oasen
van rijst in vele fasen

Je hebt ons vruchten voorgezet
die wij nog nimmer aten
Je stopte soms heel onverwacht
voor kleine dingen, ongedacht
of voor en weg vol gaten!

Wij zagen mensen in jouw land
zo lief en zo vol vreugde
dat wij jaloers geworden zijn
op zoveel goede deugden

Wij danken je voor al je werk
voor 't rijden en vertellen
Wij zeggen het aan iedereen
en hopen dat daarna meteen
heel Nederland zal bellen!

Ubud, 15-5-2010

Vol vertrouwen aan dit avontuur beginnen

Maureen en Ursula (april/ mei 2010)

Heel hartelijk bedankt voor jullie adviezen en goede raad, het was erg prettig om persoonlijk te kunnen kennis maken met jullie. Het is niet niks om zo’n reis van in totaal 6 weken allemaal via het internet te regelen.
Omdat de gelegenheid zich voordeed om jullie van te voren te ontmoeten, kon ik vol vertrouwen aan dit avontuur beginnen. Wat een belevenis en wat een ervaring om 35 dagen rond te reizen over Java met de luxe van een eigen chauffeur..Usep is een zeer behulpzame en bekwame chauffeur, niets was hem teveel. Toen ik onderweg ziek werd, kwam hij met 10 buisjes Norit en 2 dozen Imodium aanzetten, de schat! Ik heb genoten van de prachtige natuur, de prachtige bezienswaardigheden en met name Oost-Java is schitterend. Als de gelegenheid zich voordoet, wil ik zeker meer eilanden bezoeken en dan weer gebruik maken van jullie diensten.

Verrast over kwaliteit

Marije en Ewald (april 2010)

We zullen de komende tijd andere landen bezoeken, maar we zijn zeer tevreden over Budi Tours en waren verrast over de kwaliteit van de hotels en de chauffeur (Pardi)!

Voor 100% gelukt

Marion, Math en Stephan Schiepers & Frans en Willy Husson (april 2010)

In een zeer kort tijdsbestek kreeg Budi Tours het klaar om een reisprogramma voor ons samen te stellen waarover wij heel tevreden waren. Vragen, veranderingen, misverstanden, etc, voor alles kwam Budi Tours met een oplossing. Op mijn vragen kreeg ik altijd snel een antwoord. Door de vele mails die over en weer zijn gegaan kreeg ik het gevoel of ik met iemand communiceerde die ik al vele jaren kende. Daardoor kreeg ik, iemand die graag zelf de touwtjes in handen heeft en houdt, het gevoel dat alles in orde zou komen.
Ik denk dat je alles uit de kast hebt gehaald om ons tevreden te stellen en dat is ook voor de 100% gelukt.

Het contact met onze chauffeur Edy, die ons van het vliegveld afhaalde, voelde al snel heel vertrouwd. Mede door zijn groot gevoel voor humor. Ik denk dat in Nederland bijna geen chauffeur zo’n reis kan maken zonder GPS. Wij voelden ons veilig bij hem. Je merkte aan Edy dat hij wilde dat wij tevreden zouden zijn. Vroeg ook steeds of het naar onze wens was. Al de tweede dag heeft hij het voor ons mogelijk gemaakt om toch, ondanks dat we hem weinig informatie daarover konden geven, dat wij de wijk gezien hebben waar onze moeder geboren is. We hebben zelfs daar nog met iemand gesproken die vertelde hoe toen die wijk eruit zag. Dit was voor mij en mijn zus een wens en die, met zijn inzet, uitgekomen is. Daar zijn we hem nog dankbaar voor.
Ook over de rest van bezienswaardigheden tijdens onze reis wist hij veel te vertellen en antwoord te geven op onze vragen. Iedere avond hadden wij met Edy overleg wat de dag erna de planning zou zijn. Hij vroeg dan steeds of we het ermee eens waren. Hij maakte het zelfs mogelijk om ons gezelschap te splitsen zodat ieder dat kon zien wat hij wilde. Hij bracht mijn man en zoon naar de krater en ging met mij, mijn zus en haar man naar de theeplantages en theefabriek. Hij zorgde ervoor dat we weer op de afgesproken plaats op tijd waren om die twee mannen op te halen. Perfect!
De tussenstops bij restaurants voelde meestal als een verassing omdat er altijd wel iets mooi of speciaal te zien was. Iedereen van ons gezelschap heeft dat kunnen zien wat voor hem/haar belangrijk was. We zijn wel van mening dat we een volgende keer meer dagen plannen om door Java te reizen omdat er nog vele mooie plaatsen en streken zijn die we graag willen bezoeken. We zullen dan zeker weer gebruik maken van Budi Tours en hopelijk van onze chauffeur Edy.

Nogmaals,bedankt voor deze mooie tour.

Meer dagen inplannen per te bezoeken plaats

Fam. Schutzmann (oktober 2009)

Vanaf dag 1 tot het eind een heel relaxte reis die aan alle verwachtingen heeft voldaan. De chauffeur (Mursali) tevens gids was zeer behulpzaam, galant en aardig. Budi Tours heeft gereden wat wij wensten maar bij een volgende keer zullen we onze reis anders plannen. Hetzelfde aantal dagen maar wat minder plaatsen aandoen, of meer dagen inplannen per te bezoeken plaats. Dit komt het vakantiegevoel beslist ten goede gelet op de hectiek van mensen, verkeer etc. Voor centraal Java alleen al denken we hierbij aan 21 dagen in plaats van de bestede 12 dagen. Met 5 a 6 weken vakantie kun je heel Java goed en relaxed doen. Maar ja, dat is nog niet aan iedereen gegund.

We hebben ieder moment genoten

Kim & Erik (September 2009)

Onze rondreis door Java, Lombok en Bali was geweldig. De grote diversiteit van cultuur, flora en fauna is bijzonder en adembenemend. We hebben ieder moment genoten. Onze reis was door Budi Tours precies naar onze wensen samengesteld en klopte van A-Z. Veel zien en doen en toch momenten om even bij te komen en te relaxen. Een echte aanrader.

Budi Tours onderscheidt zich van anderen

Paul en Nurbaity Oorbeek en Arjen en Jolanda de Goeij (juni 2009)

We zijn onder andere via het Indonesië - forum bij Budi Tours terecht gekomen door positieve ervaringen van mensen die bij Budi Tours geboekt hadden. We zijn zelf van 13 juni tot en met 5 juli 2009 naar Indonesië geweest waar Budi Tours onze rondreis Java en Bali geheel verzorgd heeft zowel het vervoer/chauffeur als de hotels. Alles was tot in de puntjes verzorgd. De chauffeur (Eman) wist feilloos alles te vinden en heeft onze reis tot een onvergetelijke ervaring gemaakt. Waarbij ik reeds 10 jaar in Indonesië kom en mijn vrouw uit Indonesië komt. Voor onze vrienden was dit de eerste maar zeker niet de laatste keer dat zij naar Indonesië geweest zijn. Budi Tours onderscheid zich ten opzichte van anderen door de informele manier van informatie verschaffen en meedenken. Nogmaals dank!

Niets dan lof

Fam. Aalbers en Fam. Harmsen (juni 2009)

De reis naar Java en Bali heeft onze verwachtingen overtroffen. Een prachtig land qua natuur en zon. We ervaarden oude Hollandse invloeden die zowel positief als negatief zijn. We hebben veel geleerd over thee- en koffieplantages, cacao- en rijstteelt, rubber- en kaneelbomen etc. Werkende vulkanen, tempels, zonsop- en ondergangen hebben een onuitwisbare indruk op ons gemaakt.

We ervaarden een cultuurschok, hebben veel bijzonder aardige mensen ontmoet en stelden vast dat men nog weet wat service betekent. Het is een nog arm land maar heeft heel veel potentie voor de toekomst. Opvallend vonden we de wijze waarop gelovige Hindoes, Boeddhisten, Islamieten en Christenen samen kunnen leven met een grote tolerantie, uitgezonderd de extremisten.

Het slagen van onze reis is niet in het minst te danken aan onze chauffeur Budi van Budi Tours. Hij was vriendelijk, gezellig, reed heel goed, was attent, wist heel veel van natuur, politiek, bevolking etc. en vertelde daarover. Bezoeken aan plantages (vooral de theeplantage Gambung), tempels, paleizen en vulkanen hebben een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. We hebben ook veel plezier gehad met elkaar en gelachen, niets was hem te veel om onze vakantie te doen slagen, zijn service was buiten kijf, hij beschouwde ons echt als zijn gasten, we zullen hem niet gauw vergeten. De organisatie van Budi Tours was prima, het klopte allemaal. Niets dan lof, daarom bevelen we Budi Tours van harte aan.

Enorme verrijking van onze reis

Joeke-linda en Dook (juni, juli 2009)

Wij hebben met zijn vieren (vader, moeder en 2 zonen van inmiddels 19 en 16 jaar oud) de reis gedaan. De auto is ruim en rijdt prettig. Wij kwamen door te googlen op chauffeur/Java op de naam Budi. De reis hadden wij toen al min of meer samengesteld.

Over de hotels die Budi Tours voor ons heeft geboekt waren wij zeer te spreken. Budi vonden wij een enorme verrijking in onze reis door Java. Hij weet veel van planten, dieren, mensen en het land. Is vriendelijk en beleefd maar zegt wel wat hij wil.

Met de Budi-expres door Java en Bali

Fransje, Nettie en Cees (2006)

In Jakarta zijn we opgehaald door een busje met gids Vera en chauffeur Budi achter het stuur. Heel spannend en een hele ervaring weer terug te zijn in ons geboorteland. Met Budi als chauffeur bleek al snel dat afstanden tussen de verschillende steden niet zo groot zijn als wij ons vooraf hadden voorgesteld. De reden is dat Budi Java op zijn duimpje kent en echt prachtige routes weet uit te stippelen...

Onvergetelijke reis met mooie herinneringen

Constance en Ton (2006)

Samen met onze ervaren en zeer attente chauffeur Budi Ansyah hebben wij zorgeloos kunnen genieten van een onvergetelijke reis door Java en Bali. Nog steeds denken wij hier met vele mooie herinneringen aan terug.

Geen 'gebaande paden'

Peter en Michel (2007)

In 2006 en 2007 hebben wij twee reizen met Budi gemaakt. Eenmaal West-Java, de tweede maal Bali en Oost-Java. Beide reizen zijn voor ons een groot plezier geweest, omdat Budi voor ons een goede planning had gemaakt, waarin we door overleg met hem van te voren, de reis geheel naar eigen voorkeuren konden invullen.
Budi was een goede reisgezel en een veilige chauffeur, die alle mogelijke moeite heeft gedaan om van de reis onvergetelijke ervaring te maken, zeker ook omdat hij de "gebaande paden" durfde te verlaten.
Al met al zijn we erg positief over onze reizen met hem en Gittan en we zullen, als het moment daar komt om weer eens die kant op te gaan, zeker weer van hun diensten gebruik gaan maken.

Onvergetelijk!

John en Ilze (december 2008)

Vanaf 15 december 2008 tot na de jaarwisseling een rondreis gemaakt over Java ( 14 dagen ) en daarna naar Lembogan en Bali island.

Voor ons is het een onvergetelijke reis geweest mede door jou Budi !

Samen met je vrouw hebben jullie de hele reis georganiseerd en zijn we op unieke lokaties geweest. Ook de hotels waren geheel overeenkomstig datgene wat we van te voren hadden besproken.

We hebben elke dag genoten van je enorme kennis van o.a. Java, je meldde je elke morgen ongeacht het tijdstip altijd met een brede glimlach en weer een schone auto. En dat je ook nederlands spreekt heeft ertoe geleid dat we tot in detail werden geinformeerd en als vrienden uit elkaar zijn gegaan want we hebben ook ontzettend samen gelachen.

Hier kan geen touroperator tegen op. Hartstikke bedankt voor jullie geduld in de voorbereiding en het verwezenlijken van een droomreis.

We gaan weer hard sparen en komen terug, ....bestel maar vast een biertje en een kopje thee zonder suiker,

Volhouden zo....en alles komt goed,

Meer dan alleen vakantie

Oki en Jessica (september, 2008)

Mijn naam is Oki en kom uit Nieuwegein. Ik ben 28 jaar geleden geboren in Indonesië en geadopteerd toen ik een aantal maanden oud was.  Ik ben in Nederland opgegroeid en had nooit gedacht dat ik terug zou gaan om op zoek te gaan naar mijn "Roots".

Budi is meer gastheer dan chauffeur

Ank en Tineke (2006)

Je zou ons fotoboek eens moeten zien, wat we van de reis gemaakt hebben door Sumatra, Java en Bali  Het was een prachtige reis.  Budi is een goede chauffeur met veel capaciteiten. Hij is ook zelfstandig, onderneemt van alles als dit in het belang van de gast is. Heel flexibel, alles kan wat de reiziger wenst, maar veiligheid gaat bovenal. Ik zou Budi niet willen omschrijven als alleen chauffeur, ook reisleider, gids. Veel kennis van land, volk, cultuur en natuur. Hij is beslist een personality.

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us