Indonesië

Indonesië

Indonesië is een fantastisch land met niet alleen prachtige natuur, maar ook veel cultuur, geschiedenis en vooral gastvrije en servicegerichte mensen. Je gaat een onvergetelijke reis maken. Voor je aan je reis begint geven wij jullie graag wat tips mee over de gebruiken en gewoonten in de archipel.

We proberen up-to-date te blijven, maar we hebben niet de wijsheid en soms verandert er heel snel iets.

Informatie tijdens reizen

Benodigdheden

  • Geldig paspoort (tenminste 6 maanden geldig na aankomst in Indonesië). Indonesië accepteert geen nood- of tijdelijke paspoorten.
  • Geldig retourticket

Visum

Toeristen uit Nederland, België en de meeste andere EU-landen kunnen in Indonesië tot 30 dagen vrij reizen met een ' visa on arrival'. Dit is een stempel die je krijgt van de douane bij aankomst in Indonesië.

Reis je langer dan 30 dagen of kom je niet uit 1 van de 68 landen die vrij reizen via 'visa on arrival' hebben. Controleer dan de website van de Indonesische Ambassade in Den Haag.

Indonesische ambassade, Tobias Asserlaan 8, 2517 KC Den Haag, 070-3108100. De openingstijden zijn van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 1:00 uur

Meer dan 30 dagen Als je langer in de archipel wilt reizen, kun je vooraf een 60 dagen visum aanvragen bij de Ambassade. Of bij aankomst een visa on arrival (geldig voor max. 30 dagen) kopen en deze eenmalig bij een immigratiedienst met nog eens 30 dagen verlengen. Houd er rekening mee in je schema dat ongebruikte visumdagen vervallen in het geval van een verlenging.

Immigrasi in Indonesië Mocht het noodzakelijk zijn om hier een bezoek aan te brengen. Denk dan aan het volgende:

  • Nette (niet gescheurd) kleding is noodzakelijk.
  • Bedekking van schouders en tot de knie is noodzakelijk.
  • Voldoe je niet aan de regels dan is het mogelijk dat je de toegang wordt geweigerd.
  • Procestijd van een visum kan tijd in beslag nemen gedurende die tijd moet jouw visum geldig zijn.
  • Kom nooit op een vrijdag.

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us