Communicatie (www)

Communicatie (www)

Telefoon Het is raadzaam een Indonsische SIM te kopen deze zijn goedkoop in aanschaf en je kunt gemakkelijk naar Nederland sms’en. Je kunt overal in Indonesië je beltegoed (pulsa) opwaarderen. XL of Telkomsel zijn goede providers.

TIP!!! Let niet op prijsverschillen van SIM-kaarten van dezelfde provider. Indonesiërs zijn bereid meer geld te betalen voor het telefoonnummer. Het prijsverschil zit ‘m in het nummer niet in de kwaliteit van de provider.

Post Post naar Europa doet er een à twee weken over. Het beste kun je kaarten en brieven op het postkantoor posten en vragen of ze de postzegels direct willen afstempelen.

Internet Het is een beetje afhankelijk van het eiland waar u bent, maar internet is steeds normaler in Indonesië. Veel hotels bieden het aan (ook wireless/hotspot). Verwacht echter geen snelle verbindingen. Op de kleinere eilanden is internet nog steeds niet standaard.

Tip!!!  Via je telefoon internetten met een Indonesische SIM is zeer voordelig en makkelijk. Vaak knippen ze de simkaart ophet juiste formaat van je telefoon!

Voltage 220 volt is gebruikelijk in Indonesie zeker in hotels en restaurants. Ook een stekker zoals bekend in de meeste westerse landen is geschikt voor normaal gebruik. Voor de uitzonderingen is natuurlijk een wereldstekker (ANWB of duty free op Schiphol) altijd handig en niet zozeer ruimte innemend.

 

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us