Eten en drinken

Eten en drinken

Restaurants Het is een beetje afhankelijk van het eiland waar je bent maar soms is het beter om naar een menu te vragen waar de prijzen in staan vermeld. Doe je dit niet dan kun je bij het afrekenen onaangenaam verrast worden.

LET OP!!! Taxes (10%) en service charge (10% = GEEN tip! Maar is voor de aanwezigheid van een toilet en/of wastafel- om je handen te wassen voor je eet) zijn niet overal in de prijs op de menukaarten opgenomen. Deze worden in rekening gebracht bij het afrekenen.

Kraanwater Kraanwater is geen drinkwater. Houd het bij mineraalwater. Dit is overal te koop in grote en kleine flessen. In de meeste hotels krijg je op je kamer een flesje mineraalwater aangeboden.

LET OP!!! Mineraalwater kopen in een hotel is duur. De chauffeur stopt graag voor je om onderweg water te kopen.

Teh dan kopi (thee en koffie) Als je het besteld wordt het altijd zeer zoet geserveerd. In ieder restaurant krijg je ofwel gratis teh (zonder suiker) of gratis water. Dit wordt ’s morgens gekookt en dan voor langere tijd in grote thermoskannen bewaard tot het op is en dan wordt het weer aangevuld. Vandaar dat het niet altijd kokend heet aanvoelt.

Alcohol Is niet overal verkrijgbaar en (handel in) sterke drank is op sommige eilanden zelfs illegaal. Over het algemeen is iedere vorm van alcohol duur. Bier (Bintang/Anker/BaliHai) is goed verkrijgbaar en betaalbaar. Wijn is duur en – naar Europese maatstaven - van mindere kwaliteit.

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us