Vervoer

Vervoer

Taxi’s Taxi’s zijn in de meeste steden aanwezig. Voor de taxi rijdt onderhandel je over je prijs of kijk of er een meter aanwezig is. Let op dat de meter ook echt aan staat. Wisselgeld is niet of zelden aanwezig.

Becaks Dit zijn fietstaxi’s. Ook hier zijn een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Natuurlijk proberen zij zoveel mogelijk aan je te verdienen. Zie dit als ondernemersgeest en niet als oplichting. Becakrijders behoren tot de minst verdienende bevolkingsgroep van Indonesië. Meestal is het gevraagde bedrag omgerekend naar euro’s voor jullie nog steeds erg overzichtelijk.

Echter altijd:

  • Onderhandelen over de prijs en wees duidelijk en zeker van/over de afgesproken prijs;
  • Betaal pas als je zeker bent dat je op de goede plek bent aangekomen. Of dat je alles hebt gezien wat je had afgesproken (als je meerdere locaties bezoekt). Op de verschillende locaties wacht de becakrijder wel op jou;
  • Let goed op dat tassen en andere waardevolle spullen in het drukke verkeer niet makkelijk weg te grijpen zijn van de becak;
  • Vergis je niet in de afstanden in een stad. Wat een klein stukje lijkt op een plattegrond is vaak een behoorlijke afstand.

Trein Als je met de trein reist houdt rekening met:

  • Neem iets warms mee in de trein. Vaak staat de AC (alleen in Eksekutive of business) zeer hoog en is het ijzig koud in de coupé.
  • Draag GEEN slippers in de trein. Vanwege de kou maar ook vanwege het feit dat in het toilet vaak een laag(je) water staat. Dit is meestal echt water van de toiletsproeiers maar de gedachte daar met min of meer ‘blote’ voeten in te moeten in staan is voor veel Westerse mensen te vies voor woorden.
  • Je kunt een maaltijd kopen in de trein. Ook al hebben wij nog nooit klanten gehad die er ziek van zijn geworden raden wij je toch aan om vooraf een eigen lunch mee te nemen. Zeker als je al last van je maag hebt. Het hotel kan een lunchpakket voorbereiden of vraag je chauffeur de dag voor de treinreis te stoppen voor brood.

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us