Flores

Flores

Nature-lovers need to go, see and (soft) hike

Tours

Eeuwen oude tradities

Gelegen in Oost Nusa Tenggara, tussen de eilanden Sumbawa en Timor Leste, wordt het mooie eiland Flores gekenmerkt door serene landschappen en eeuwen oude tradities. In het westen grenst het eiland aan het bekende Komodo Nationale Park waar de zeer gevaarlijke maar intens indrukwekkende Komodo-varanen nog altijd in hun natuurlijke habitat leven. De bezoekende toeristen nemen de varanen voor lief. Voorbij aan dit Nationale Park ligt een werkelijke parel van de gordel van smaragd.

Traditionele dorpen geven inzicht in lokale volkeren waarbij tradities generatie op generatie worden doorgegeven. Niet alleen oog hebben voor familie-belangen ook dorpsbelangen staan centraal in beslissingen van alledag. De eenvoudige maar functionele architectuur van de sterke veelal houten woningen sluiten naadloos aan op de indrukwekkende omliggende natuur. Op spinnenwebben lijkende rijstvelden met een veel diepere achtergrond tonen dan eerst indrukken soms niet kloppen. Flores geeft een schat aan inzichten die een westerse gedachtengang laat verbazen.

Een rondreis naar Flores kan zo actief en cultureel zijn als de reiziger aangeeft. Wandelen, indien gewenst urenlang maar korter kan ook, door de prachtige groene omgeving is eigenlijk een 'must' en kan op diverse locaties. Vooral de omgeving van Bajawa leent zich perfect voor een mooie wandeling of soft hike. Overnachten in een traditioneel huis, samen met de lokale bevolking baden in een natuurlijke hotsprings of een paar dagen snorkelen vanuit eeneenvoudig vissersdorp allemaal mogelijkheden die zorgen voor een gevarieerde reis voor iedereen die het hedendaagse Flores wil ervaren.

Meest voorkomende tour is:

Labaun Bajo-Ruteng-Bajawa-Riung-Moni-Maumere

Not to miss:

Komodo dragon, Manggerai & Ngada Cultuur, Toejoebelas Nationaal Park, Kelimutu

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us