Zuid-Sulawesi de hoogtepunten (S-Sul10)

Zuid-Sulawesi de hoogtepunten (S-Sul10)

10 dagen

In deze reis brengen we jullie langs de hoogtepunten van Zuid-Sulawesi. We reizen van Makassar via Tanah Toraja naar Sengkang terug naar Makassar. Een mooie reis waar je niet alleen wordt geconfronteerd met de cultuur van de Buginesen en de Torajanen maar ook de prachtige natuur in Malino ervaart.

  • IndividualIndividual
  • GroupGroup
  • WalkingWalking

Je bezoekt:

: Malino, Bira, Sengkang, Makassar, Tana Toraja

DAG 1 | Aankomst Makasar

Je komt aan in Makasar en daar staat een auto gereed om jullie direct naar het hotel te brengen. Indien gewenst kun je onderweg nog stoppen bij ‘Paotere’ haven.

DAG 2 | Makasar

(vertrek 09.00) Vandaag een lokale ervaring een gids staat gereed en neemt jullie met het openbaar vervoer mee naar een klein dorp genaamd La' Kang. Hier krijg je een kookcursus en verken je samen met de lokale Engelssprekende gids de omgeving van het dorp. Je steekt de rivier over met een kleine veerboot en geniet van een traditionele lunch.

Alternatief : een fietstocht in 'Barombang' In de ochtend haalt een lokale Engelssprekende gids jullie op. Jullie reizen naar het gebied Barombong voor een fietstocht in deze omgeving. Een hele leuke tocht (duur is ongeveer 5 uur) waarbij je geintroduceerd wordt in het leven van alle dag op Sulawesi. Je ziet hoe mensen leven van vis-, zeewier- en palmwijnproductie, fiets door het mooie groene landschap langs de bijzondere paalwoningen en je krijgt een lekkere lunch bij een familie thuis. De fietstocht eindigt bij 'Fort Somba Opu' waar de auto weer klaar staat om jullie naar het hotel te brengen.

DAG 3 | Makasar - Tana Toraja

(vertrek 08.00) We brengen je deze dag in 1 keer naar Tana Toraja, Rantepao. Het is een lange rit deels langs de Trans-Sulawesi highway maar waar mogelijk kiest de chauffeur voor meer B-wegen en kom je meer langs dorpen. Wat vooral opvalt is de karaterestieke architectuur van de Buginese woningen. Aankomst in Rantepao is late namiddag.

DAG 4 | Tana Toraja

(vertrek overleg met gids) Samen met een lokale gids ontdek je de Tana Toraja en ervaren jullie deze bijzondere cultuur. Het is vooraf moeilijk te voorspellen of er een dodenceremonie is maar als deze er is dan is het een interessante aanvulling in jullie reis. Verder zijn er diverse locaties waar je rotsgraven en rijen voorouderbeelden (Tautau) kunt zien zoals Ke'te Kesu, Lemo en Londa. Je geniet van een traditionele lunch in een traditioneel dorp.

DAG 5 | Tana Toraja

Ook vandaag bezoek je de bezienswaardigheden van Tana Toraja samen met een lokale gids.

DAG 6 | Tana Toraja - Sengkang

In de vroege ochtend verlaten jullie Tana Toraja en rijden met een chauffeur (geen gids) in noordelijke richting. Via een bochtige bergweg bereik je na enkele uren Palopo. Na een korte stop vervolgen we de route in zuidelijke richting naar Sengkang. In Siwa stop je bij het huis van een familie voor een heerlijke uitgebreide lunch. Als er nog voldoende tijd is, ga je na aankomst in Sengkang direct op een boottocht naar het Tempe meer. In de koele uren van de late namiddag of vroege ochtend is deze tocht het leukst. Dan is er de meeste activiteit op het meer en aan de oevers van de rivier die naar het meer leidt. Vervolgens rijden julle direct naar het hotbel de rest van de avond is vrij te besteden.

DAG 7 | Sengkang - Bira

(vertrek in overleg met chauffeur) Vertrek is in de ochtend. Onderweg naar Bira stoppen we bij Tana Beru waar je kunt zien hoe verschillende kleine werven op het strand de traditionele teakhouten penisi maken. Een mooi gezicht hoe deze ambacht voortleeft en nog steeds floreert. Hierna rijdt je door naar Bira. Rest van de dag is vij te besteden.

DAG 8 | Bira

Vrij te besteden auto standby voor korte afstanden.

Indien gewenst kunnen we vandaag een ontspannen snorkeltocht van een halve dag inplannen.

DAG 9 | Bira - Malino

Op het afgesproken (de chauffeur is in de buurt met hem spreek je af hoe laat je wilt vertrekken) tijdstip brengen we jullie naar het hoger gelegen Malino. In de namiddag maak je samen met een lokale gids een wandeling in deze groene omgeving.

DAG 10 | Malino - Volgende bestemming

Vertrek afhankelijk van vlucht, de auto staat op het gewenste tijdstip gereed. We rijden jullie direct naar het vliegveld in Makassar houd rekening met minimaal 3,5 uur rijden!

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us