Rondreis Oost-Bali strandontspanning op Gili Air (BgA13)

Rondreis Oost-Bali strandontspanning op Gili Air (BgA13)

13 dagen

Een afwisselende reis door het prachtige groene West-Balinese landschap. Een gemiddeld actieve reis waarin je niet alleen de highlights in tempels ziet maar ook heerlijk wandelt het lokale leven ervaart. De reis eindigt met een paar dagen (strand)ontspanning op een Gili-eiland. Ook snorkelen kun je op deze locatie perfect doen.

  • IndividualIndividual
  • GroupGroup
  • WalkingWalking

Je bezoekt:

: Gili Air, Candidasa, Sanur, Lovina, Ubud

DAG 1 | Aankomst Ngurah Rai Airport Denpasar - Sanur

Jullie komen aan op Ngurah Rai Denpasar, waar onze chauffeur met een naambordje gereed staat en jullie direct naar het hotel in Sanur brengt; een rit van ongeveer 30 minuten. Sanur is een kustplaats met voldoende restaurants en winkels. Wil je toch iets actievers dan kun je fietsen huren en in de vroege ochtend of (late) namiddag langs de kustlijn fietsen. Zeker op dit laatste tijdstip gaan ook veel lokalen naar het strand om verkoeling te zoeken.

DAG 2 | Sanur

Vrij te besteden, geen vervoer beschikbaar.

DAG 3 | Sanur - Lovina

(vertrek 09.00)  Een auto met Engelsprekende chauffeur staat klaar en jullie rijden in de richting van Oost-Bali. In eerste instantie verloopt de route nog langs de kust maar al snel gaat de weg omhoog en rijden jullie landinwaarts. Jullie stoppen bij de belangrijkste tempel van Bali, Pura Besakih (hier dien je een sarong, naast entree en eventueel een lokale gids in te huren. Niet inclusief)

DAG 4 | Lovina

(vertrek 9.00) Een lokale gids haalt jullie op bij de receptie en met een auto rijden jullie naar Lemukih; een klein hoog gelegen dorpje. Vanaf hier wandel je (soft hike met één stijl en moeilijk stuk van circa 700M) door het prachtige Balinese landschap naar de watervallen in de omgeving. Natuurlijk kom je langs de woningen van de inwoners van deze streek. We stoppen bij een familie voor thee en (soms) een snack. In totaal zijn er 5 watervallen te ontdekken, de bekendste hiervan is Sekumpul Waterval. Vooral de combinatie tussen prachtige natuur, zwemmen in het frisse water van de waterval en het ontmoeten van de bewoners is erg leuk en bijzonder.

DAG 5 | Lovina - Ubud

(vertrek 9.00) Onderweg naar Ubud zorgen diverse kratermeren voor een prachtig landschap. Bij het Bratan-meer stoppen jullie voor een bezoek aan Ulu Danutempel. Na het tempel bezoek rijden we verder naar de prachtige rijstterrassen van Jatiluwih (er moet entree betaald worden voor dit gebied niet incuslief). De nabij gelegen Candi Pura Luhur is de laatste stop voor we verder rijden naar Ubud. Namiddag kom je aan in Ubud en de rest van de dag kun je vrij besteden. Ubud is een plaats waar je te voet het meeste ziet, wijk eens af van gedaande paden en ontdek de kleine pitoreske kampongs achter de bezienswaardigheden.

DAG 6 | Ubud

(vertrek 08.00) Je wordt opgehaald en vertrekt samen met een lokale Engelssprekende gids naar de lokale markt. Hier krijg je uitleg over procudten die je ziet en hoe je ze kunt toepassen in de keuken en je koopt de ingredienten voor jullie gerechten. Het varieert per seizoen wat er precies wordt gekookt. Na het bezoek aan de markt wordt je naar de plek gebracht waar je de gerechten samen met een lokale expert gaat klaarmaken. Je leert enkele veel gebruikte kooktechnieken en bereid gezamenlijk een heerlijke lunch klaar. Na de lunch wordt je teruggebracht naar het hotel de rest van de namiddag is vrij om Ubud verder te ontdekken.

DAG 7 | Ubud - Sidemen

(vertrek 9.00) Op het afgesproken tijdstip staat er een Engelstalige chauffeur/gids gereed om jullie mee te nemen op een Ubud omgevingstour. De exacte dagindeling wisselt van deze tour. Indien er een ceremonie is in de omgeving waar toeristen bij aanwezig mogen zijn dan ga je daar naartoe als niet dan begint de dag in Batu Bulan op ongeveer een half uur rijden van Ubud bij een Barong dansvoorstelling. Verder nemen we je verspreidt over de dag mee naar een Balinees huis, Candi Yeh Puluh en Tampak Siring voor een bezoek aan Gunung Kawi en Tirta Empul. De dag eindigt in Sidemen bekend om de mooie rijstterrassen.

DAG 8 | Sidemen - Gili Air

(vertrek 08.00) Een auto brengt jullie naar de locatie waar de fast boat vertrekt naar Gili Air voor jullie laatste dagen gevuld met ontspanning en zon, zee, strand. Jullie zijn geheel vrij deze dagen zelf in te vullen er is geen vervoer beschikbaar.

DAG 9-11 | Gili Air

Vrij te besteden, geen vervoer beschikbaar.

DAG 12 | Gili Air - Senggigi

De boat brengt jullie op het gewenste tijdstip naar het vaste land van Lombok. Hier staat een auto gereed om jullie mee te nemen op een dagtour over het eiland. Jullie bezoeken Bayumulek (pottery village), Sukarara (Ikat village) en Sade (traditioneel Sasak dorp) vervolgens lunch (niet inclusief) in Kuta beach en daarna via Tandjun Aan Beach naar het hotel in Senggigi (programma is vooraf aanpasbaar aan specifieke reiswensen). Hier zul je rond 13.00pm aankomen.

DAG 13 | Senggigi - Volgende Bestemming

Op het gewenste tijdstip brengt een auto jullie naar het vliegveld van Lombok voor een vlucht naar jullie volgende bestemming.

Voor vragen of boekingen mail ons gerust

Contact Us